mozaik plasztika

Tisztelt Doktor úr! A véleményét szeretném kikérné a csatolt fájlokkal kapcsolatban. Pirossal megjelöltem a kérdéses részt. Kérdésem az volna, hogy Ön szerint is az MR vizsgálat alapján lehetséges, hogy mozaik plasztikára lenne szükség? Az egyik felvételen ugyan látszik, hogy hiányzik egy darab, de a másikon meg nem. Panaszaim vannak, terheléskor fáj a bokám, csak félek a plasztikázástól. A kezelő orvosom szerint, ha felnyitja a bokát akkor tudja meg, hogy ki kell-e egy darabot vágni a térdemből és a képen látható helyre illeszteni. Ön mit gondol?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza mozaik plasztika bokán témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Az Mr alapján valóban felmerül a mozaik plasztika szükségessége, de a tényleges porckárosodást csak műtéttel lehet megállapítani. Akkor derül ki, hogy mennyire puhult, vagy rostozódott fel a porc, illetve van-e porcleválás. Ezek alapján mérlegel majd az operáló orvosa, hogy ténylegesen kell-e a mozaik plasztika (van-e értelme a beavatkozást elvégezni) .

Kérdés: 2015. február 03., 18:17; Megválaszolva: 2015. február 03., 21:52
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus