műtét után

Tisztelt Doktor Úr! Január 30.-án, a külboka törésem okán behelyezett fémlemezt és 6 db csavart eltávolítottak.15 hónapja helyezték be a fémeket. A műtét sikeres volt, szinte nem is fáj a lábam. A tervek szerint február 16.-án veszik ki a cérnákat, addig egyszer megyek sebkötözésre február 2.-án. A kezelőorvos szerint segédeszközzel ugyan, de fokozatosan terhelhető teljes testsúllyal a műtött rész. Ön szerint mennyire célszerű terhelni a sebet ebben a 2 hétben, és a varratszedés után mennyire stabil a seb? Maximum sétálnék vele, amíg teljesen meg nem gyógyult, csak az a kérdés, hogy mikortól elég gyógyult a seb ehhez. A második műtét előtt a heg nagyon szép volt, 8 db öltéssel volt összevarva a seb. Köszönettel várom válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza fémkivétel után témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján azt tudom mondani, hogy az ilyen típusú műtétek után (fémkivétel) , Mi azonnal engedjük a teljes terhelést, de csak sétálva. Sebgyógyulásig (varratszedésig) , víz nem érheti, illetve semmi olyan tevékenység nem jó, ami izzadást ezáltal sebgyógyulási zavart okozhat. Ha operáló orvosa azt mondta, hogy kell a segédeszköz, akkor használja, mert Ő ismeri a műtét körülményeit a gyógyulás fokát és az anatómiai viszonyokat.

Kérdés: 2015. február 01., 12:52; Megválaszolva: 2015. február 01., 17:42
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus