Titán csavar kivétel

Tisztelt Bogdán Aurél! Tavaly állcsont esztétikai műtétem volt alsó és felső. A felső állcsontot 2014 márciús 3-án az alsó állcsontot április 14-én műtötték Budapesten a Semmmelweis Egyetem Arc-Állcsont-Szájsebészeti Klinikán. Platina csavarokkal rögzítették. A felső állcsontomat kiegyenesítették az alsót előrehelyezték a jó fogzáródás miatt. Műtét után mondtam az orvosnak hogy kiszeretném vetetni a csavarokat. És azt mondta hogy háromnegyed egy év mulva lehet szó róla. Ön szerint kitudom vetetni még kockázat nélkül a csavarokat. Mi van akkor ha a csont ránőtt a csavarra? Akkor is kitudják szedni? Nagyon szeretném kivetetni. Előre is köszönöm válaszát. Tisztelettel: Zolo

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza csavarkivétel témában

Elvileg ezek a csavarok élete végéig bent maradhatnak. Ha mégis szeretné kivetetni, akkor valóban célszerű legalább 1 évet megvárni. Természetesen előfordulhat, hogy a feje becsontosodik, akkor sajnos vésni kell, és ilyenkor ritkán, de előfordulhat csontrepedés is. Mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával arról, hogy mit nyerhet és mit veszíthet a csavarok kivételével. Ha Ő elmondta a lehetséges kockázatokat, akkor mérlegeljen és döntse el, szeretné-e a műtétet.

Kérdés: 2015. január 27., 18:28; Megválaszolva: 2015. január 29., 21:56
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus