Arthroscopia beavatkozás?

Tisztelt Dr Úr. Bende Zoltán vagyok 32éves Szárligeti lakos. Körül belül 10 éve fáj a jobb térdem amivel már voltam legalább 8 alkalommal ortopédiai szakrendelésen. Készült röntgen, MRI felvétel is a térdemről. Rengeteg vitamint, porc erősítőt, nyákképző kiegészítő gyógyszert kaptam amit fájdalomcsillapító kíséretében ettem ahogy elő volt írva. Eddig nem használt semmi. A problémámat úgy kell elképzelni hogy sem ugrani sem pedig futni nem tudok, mert másnapra bedurran a térdem. Így sportolni meg nehéz. A térdemet kb: 75%-ig tudom behajlítani fájdalom nélkül. Ha sokat erőltetem akkor szintén bedurran, ami fájdalommal jár. Van mikor mindenféle erőltetés nélkül napokig fáj. Ez a bedurran dolgot úgy kell elképzelni hogy mintha folyadék lenne benne és ahogy megpróbálok le gugólni akkor már kb: 50% behajlítás után már erőteljes a fájdalom. Feszítő érzést generál. Nemsokára vissza kell mennem kontrollra, hogy most mi legyen tovább. Volt orvos aki azt mondta hogy ne csináljak olyan munka folyamatot hogy fájjon a térdem. De az óta eltelt 10 év és akkor is fáj. A következő kontrollon döntik el hogy legyen e ARTHROSCOPIA beavatkozás. A Doktor Úr szerint mi tévő legyek? Legyen műtét, vagy hagyjam az egészet. Attól félek, hogy nehogy rosszabb legyen. Olvastam 1-2 beteg észrevételét és aggodalmát a műtétel kapcsolatban és azért vacilálok mi legyen. De viszont a térd fájásból is már elegem van. A Doktor Úr mit tudna tanácsolni? Az MRI felvétel után visszamentem és a doktor Úr úgy mondott véleményt hogy a lemezt meg se nézte. Azért fordulok most önhöz, hogy mit javasol. Legyen e beavatkozás? Mellékeltem egy fényképet az MRI eredményről, remélem segíti a vélemény megalkotásában. Válaszát előre is köszönöm. Még annyit hozzátennék, hogy balesetem vagy nagy esésem 1-2 volt de nem tudom hogy a térdemet mennyire viselte meg. Esetleg még segíthet az is mikor behajlítom a térdemet a vég határa fel közeledve olyan mintha lenne ott valami ami feszíti szét a két csontot. Tiszt: Bende Zoltán

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza ízületi tükrözés témában

Vizsgálat nélkül illetve a korábbi dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Panasza és az MR lelet alapján ha az Én betegem lenne megajánlanám az arthoscopiát. Nem csak azért, hogy pontos diagnózishoz jussunk, hanem azért is, mert nagy valószínűséggel meg is lehet oldani a problémát az ízületi tükrözéssel. Azt javaslom végeztesse el a műtétet. Utána célszerű lesz porcerősítő kezeléseket is felvenni. Azt, hogy a beavatkozást az eddigi kezelőorvosával végezteti el (bízik-e benne) , vagy máshol azt már Önre bízom.

Kérdés: 2015. január 26., 22:43; Megválaszolva: 2015. január 29., 21:40
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus