Elmozdulással gyógyult farokcsonttörés

Tisztelt Doktor Úr! Január 1-jén kezdődő farokcsont táji fájdalommal még aznap bementem az ügyeletes háziorvoshoz, aki felületes vizsgálat után azt állapította meg, hogy a végbéltől proximálisan min. fissura található, január 5-én sebészeti vizsgálatot javasol. Egyébként baleset nem ért, semmilyen traumára nem emlékszem. Mivel a fájdalom fokozódott (nem tudok ülni, menni is alig) , már január 3-án bementem a sebészetre, ahol a röntgen alapján azt állapították meg, hogy volt egy korábbi farokcsonttörésem (amiről nem tudtam) , ami min. elmozdulással gyógyult meg, és valószínűleg a sok üléstől begyulladt körülötte. Az orvos javaslatára fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő készítményeket szedek/alkalmazok (Ketodex/Dolobene gél) . Az egyik kérdésem az lenne, lehetséges-e, hogy nem vettem észre egy farokcsonttörést (emlékszem egy elesésre, ami után fájt, de a mostani fájdalom töredéke sem volt) . A másik kérdésem, hogy vajon mennyi idő alatt múlik el a gyulladás. A sebész doktor úr 3-án azt mondta, ha nem múlik el, menjek vissza. Mivel máig csak minimálisan enyhült a fájdalom, de továbbra sem tudok ülni, hajolni, felhívtam, és azt mondta, jövő hétfőn menjek vissza, és megbeszéljük a továbbiakat. Rákérdeztem, hogy műteni kell-e, nem mondta egyértelműen, úgy fogalmazott, átbeszéljük a lehetőségeket. Bizonytalan vagyok, hogy jól teszem-e, hogy itthon várok, hogy elmúljon a fájdalom, vagy érdemes lenne esetleg másik orvoshoz elmennem a problémával, illetve a műtéten kívül van-e más lehetőség a probléma végleges megszüntetésére. Válaszát előre is megköszönve, tisztelettel: Mátyás Nikola

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza farokcsont törés után témában

Vizsgálat nélkül, illetve a dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján elképzelhető, hogy nem vette észre a korábbi sérülés kapcsán kialakult törést, csak az utóbbi idők tartós ülése eredményezte gyulladás kialakulása irányította figyelmét a bajra. Ilyenkor valóban a gyulladáscsökkentő kezelés, félig felfújt úszógumin való ülés, esetleges fiziko- és balneoterápia (fürdő) segíthet. A műtétet nagyon sokan nem ajánlják, mert igen magas a szövődmények gyakorisága a legprecízebben elvégzett beavatkozás után is, sajnos gyakran széklet ürítési zavar marad vissza, ezért nem is nagyon szoktuk ajánlani. Mindenképpen javaslom, hogy mutassa meg másik orvosnak is magát és kérje ki a véleményét.

Kérdés: 2015. január 07., 12:55; Megválaszolva: 2015. január 10., 22:59
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus