Műtét előtt állok

Tisztelt Dr nő! Mell műtét előtt állok, az ilyenkor szokásos vizsgálaton EKG-t is készítettek. Mivel családon belül (szülő nagyszülő) szívbetegek voltak, szeretném megkérdezni mit jelent az én EKG-m! Leírás: SR, 75/min, kp tengelyállás, PQ 167 ms, QRS 99 ms, incomplett JTSZB, V3 lapos T Ez az altató orvosi papíron volt Az EKG papíron pedig ez volt feltüntetve Vent frekv: 75 P-R-T tengely: 54 -3 26 PR int: 167 QRS tar: 99 QT/QTC: 387/416 megjegyzésnek: Szinusz ritmus. Lehetséges Bal pitvar megnagyobbodás (-o.1MV P-hullám V1 V2-ben) inkomplett jobb szar blokk (90+MS QRS IDŐTARTAM, HATÁRÉRTÉK R V1/V2-ben, 40+MS S I/AVL/V4/V5/V/6-BAN. BORDELINE EKG. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Mezei Józsefné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza Műtét előtti EKG témában

Kedves Kérdező! A leírások alapján egyértelmű kóros eltérés nem igazolható az EKG leírás alapján. Az altatóorvosok sohasem vállalnak felesleges kockázatot, bízzon a kollégában, ha ő úgy gondolta, hogy Ön műthető, akkor várhatóan nem lesz gond. Ha teendőt igénylő eltérés lenne az EKG-n, akkor a műtét előtt kardiológiai szakvizsgálatot is végeznének. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. január 04., 13:36; Megválaszolva: 2015. január 04., 19:39
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus