RÉSZLEGESEN SZAKADT NAGY MELLIZOM

Tisztelt Doktor Úr! 2013 szeptemberében sportbaleset következtében részlegesen elszakadt a nagy mellizmom a bal oldalon. Az akkori orvosi vélemény hatására nem lett műtét végezve, fizikoterápián vettem részt. Több, mint egy év elteltével azt látom, hogy semmi változás, az izmom nem fejlődött. Egy hete felkerestem egy baleseti traumatológust, aki azt mondta, hogy ezzel ő nem tud mit kezdeni, az izom vége lekerekedett, a másik vége pedig leereszkedett a mellem alsó részébe. Azt mondta, hogyha találok egy plasztikai sebészt, akkor elképzelhető, hogy valamilyen módon rekonstruálható lenne ez az izom. A kérdéseim az lennének, hogy ön szerint milyen esélyeim vannak, és esetleg Ön tud-e olyan specialistát, aki meg tudná nézni és véleményt mondani a sérülésemről és a gyógymódról. Még 30 éves vagyok és nagy szükségem lenne erre az izomcsoportra, nagyon sok mozgásfajtánál szükségem van rá és a hiánya a vállaimra is rossz hatással van, valamint esztétikai szempontból is jobb lenne, ha lenne. Segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel, Szundi Károly

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza mellizom sérülés témában

Vizsgálatok nélkül nem tudok pontos választ adni. Az izom helyreállíthatósága sok dologtól függ. Mely izomrészletek szakadtak pontosan, mennyire zsugorodtak az izomrostok, mennyire hegesedett le az izom, illetve idegsérülés volt-e, vagy sem. Ezek kiderítéséhez sok vizsgálatra van szükség (MR, Ultrahang, EMG, ENG stb) . Sajnos specialistát nem ismerek. Annyit tudok javasolni, hogy keresse fel e sportkórházat Budapesten, ott biztos van valaki, vagy tudnak valakit akinek van tapasztalata ilyen műtétekben.

Kérdés: 2014. december 25., 14:45; Megválaszolva: 2014. december 29., 15:16
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus