• Sebellátással kapcsolatos kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2014.08.07-én oncotomia történt a farokcsontom alatt, mivel már másodszorra kijött egy dudor, ami fájdalmas volt, és prakötés után érett genny távozott belőle. Nem ismeretlen számomra a betegség, sajnos egyszer már feltárták, kitisztították. A nyáron utaztunk Olaszországba, sé sok ülés miatt megint megnyomódott a felület, és kiújult. Azóta voltam kétszer kontrollon, úgy, mint a mai nap. Mivel csak panasz esetén kell visszamennem kontrollra, a doktorúr azt mondta, hogy otthon, naonta többször sima csapvízzel alaposan öblítsem ki a sebet, majd ugy ragasszam le, hogy a teteje ne tudjon összeforrni, mert ha így történne, mehetnék vissza a sebészetre, és ujra szét kell vágni. Én személy szerint kevésnek tartom a sima csapvízzel való öblítést, hiba tartalmaz klórt, szerintem fertőtlenítő spray-t kéne alkalmaznom, de hát ha a doktor azt mondta nem kell, akkor nem használom. A kérdésem az lenne, hogy kössem le úgy a sebet, hogy a teteje ne tudjon összeforrni? HElyezzek egy gézcsíkot a sebbe, majd úgy ragasszam le? Ön szerint is elég a sima csapvízes öblítés fertötlenítés nélkül? Amikor először kitisztítottkák, a doktornő azt mondta, hogy betadninos fülpiszkálóval tisztogassam ki, és helyezzek egy gézcsíkot a farpofák közé, ezzel védve valamennyire a szennyeződéstől a nyílt sebet. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Papp Géza válasza a sebkezelés témában

        Kedves Kérdező, naponta többször zuhanyozzon, a sebbe Betadint tegyen, a sebet finoman húzza szét, ez megakadályozza a sebszélek összetapadását. A sebet gézzel fedje. Üdvözlettel: Dr. Papp Géza


        Kérdés: 2014. augusztus 11., 14:42; Megválaszolva: 2014. augusztus 12., 23:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.