Műtét utáni bőr érzéktelenség

Kedves Doktornő / Doktor Úr! A problémám röviden a következő lenne. Kb. 3 hónapja műtötték a jobb könyökömet alagút szindrómával. Jártam tornára, szedtem milgammát, a heget pedig speciális kenőccsel kenegetem a mai napig. Mozgásügyileg már hetek óta panaszmentes vagyok, viszont a bőr (remélem csak az) az alkarom felső részén elég érzéketlen. Ha megcsipkedem akkor rendesen érzem a csípést, de ha egy szék karfájára, vagy egy asztalra/ágyra leteszem elég érzéketlennek érzem a könyök alatti kb 10 cm-t. Szimpla könyöklésnél, vagy a felkaromon semmi ilyen problémát nem érzékeltem. Ez normális? Köszönöm megtisztelő válaszát! Mátyás

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a műtét utáni panasz témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján elképzelhető, hogy a műtéti heg útjába eső bőridegek átvágásra kerültek és ez eredményezi a részleges érzéketlenséget. Az ideg regeneráció 4-6 hónap is lehet. Szedjen B vitamin komplexet és mindenképpen keresse fel operáló orvosát.

Kérdés: 2014. június 02., 20:59; Megválaszolva: 2014. június 05., 12:23
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus