sérvműtét után

Tisztelt Doktor Úr! 10 héttel ezelőtt hasi műtéten estem át kizáródott hasfeli sérv és perforálódott vakbél miatt.Kb. harminc centis hosszanti vágás van a hasamon, nem kaptam hálót. Orvosaim ezt a műtét sürgősségével és a fertőzésveszély fennállásával indokolták.Hatvan éves vagyok és túlsúlyos. Kérdéseim a következők: Mennyi ideig javasolja hordani a haskötőt? Fokozatosan hagyjam-e el a használatát /mikor/? Van-e arra esélyem, hogy elkerüljem a sérv kiújulását és tehetek-e valamit annak elkerülésére? Válaszát előre is nagyon köszönöm, tisztelettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Géza válasza a hasi műtét után témában

Kedves Kérdező, az indoklás helytálló volt. A hasfali varratok kb. 3 hónap után átépülnek teljesen, ekkortól fokozatosan javasolt a haskötő elhagyása. A sérv kialakulásának esélye kb. 20%, mely óvatossággal, fokozatossággal és figyelemmel csökkenthető. Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Kérdés: 2014. május 05., 10:39; Megválaszolva: 2014. május 06., 12:46
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus