Alagút szindróma műtét?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Alagút szindrómát állapítottak meg mind két kezemben. 33 éves vagyok, 17 hónapos a kisfiam. Az egész zsibbadás 18 hetes terhesen kezdődött. Akkor azzal biztattak, majd szülés után elmúlik. Nem hogy nem múlt el, de a 3-3 új zsibbadása kiterjedt jóformán egész tenyeremre. Türelmes ember lévén: -D másfél év után fordultam csak orvoshoz. Még szopik a kisfiam, nem igazán akartam gyógyszert stb... mivel a doktornő elküldött vérvételre nézni a hormonjaimat is, gondoltam biztos a szoptatás végett van ez a problémám, ezért abbahagytam a napközbeni, és éjszakai szopikat. A napi 12-14 komoly zsibbadás szinte megszűnt napi 1-2 előfordul. Megvolt az EMG vizsgálat, ott már említették, hogy elég rossz lett az eredmény valószínű műtét... Tegnapi nap voltam a leleteimmel a neurológián ahol megint csak azt a választ kaptam, hogy mind két kezem műteni kell. A doktornő felhívta a figyelmemet, hogy már szemmel látható a tenyeremnél, hogy sorvadtak az izmok a hüvelykujj párnácskáinál. Eléggé csalódott vagyok, hisz a fizikai panaszaim enyhültek, az állandó zsibbadások, de mégis műtét kell? Azt mondták nincs összefüggésben a szoptatással a panaszok ritkulása. Viszont ez a sorvadás megrémisztett. Az éjszakai sínezésen kívül van más lehetőség a műtét elkerülésére? Ha nem műttettem meg a kezeimet milyen következményei lehetnek a jövőre nézve? Ha esetleg megműttetem, és szeretnénk még egy babát akkor a következő terhességnél, már nem okozhat bajt a kezem? Elnézést a sok kérdésért, nem kétségbe akarom vonni a diagnózist csak megérteni, azt mondták nem tudják mért jött ki nálam ez a betegség, és nem utolsósorban látni szeretném a lehetőségeimet.... segítség nélkül műtött kézzel nehéz ellátni egy kisbabát... Előre is köszönöm a válaszát! Tisztelettel!

Dr. Bogdán Aurél válasza alagút szindróma műtét témában

Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni. Ha igaz, hogy sorvadásnak indultak a kéz izmai, akkor sajnos nincs más megoldás, csak a műtét. Lehet, hogy a panaszai mérséklődtek, mert ez előfordul normálisan is, de attól még az alapbaj fennállhat. Az alagút szindrómát általában gyulladás, anatómiai szerkezeti eltérés, esetleg megerőltetés, daganat okozhatja. Ha megoperálják, rövid idő alatt visszatérhet a mindennapokhoz. A sikeres műtét után teljes értékű munkát végezhet és a gyermekvállalásban sem jelent akadályt. Eleinte természetesen kell segítség a gyermek gondozásában, de ahogy erősödik a keze egyre jobban és jobban terhelheti. Pontosabb választ a műtét utáni teendőkről kérjen operáló orvosától.

Kérdés: 2013. január 19., 07:17 ;Megválaszolva: 2013. január 20., 22:20
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
gyógyulási idő alagut szindróma...
Üdvözletem. nekem olyan kérdésem lenne hogy, jövő hónapban lessz kéz alagut szindróma mütétem, és az érdekelne, mennyi idő után szedik ki a...
Dermoid Ciszta
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése