csípőprotézis

Tisztelt Doktor/ Doktornő! Édesapámnak volt csípőprotézis műtétje, és elég nehézkesen gyógyul a seb. (gyógyszerrel kezelt cukorbeteg) Eddig gennyes váladék ürült a sebből, amire azt mondták, normális, akár hónapokig elhúzódó folyamat. Van is már 2-3 hónapja a műtétnek. Most már szép a seb környéke, húzódik össze, de mára már véres, savós folyadék volt a kötésen. Ez lehet a gyógyulás jele, hogy húzódik össze a seb, vagy inkább nem jó jel? A héten felkeresem az orvosunkat is, de hátha itt előbb választ kapok. Maradok tisztelettel és köszönettel: Anita

Dr. Bogdán Aurél válasza csípőprotézis műtét témában

Cukorbetegek esetében a sebgyógyulás jelentősen eltérhet a megszokottól. Nem csak a sebgyógyulás időtartama növekszik meg, de gyakran észlelünk váladékozást is, ami nem csak savós lehet, hanem akár véres és gennyes is. Fontos ilyenkor az is, hogy láz van-e, illetve akár van, akár nincs szükséges antibiotikum adása és a rendszeres kötözés. Ezek együttes hatására ugyan elhúzódó és vastagabb heggel, de meggyógyul a műtéti terület. Remélem így történik, vagy történt ez az Önök esetében is.

Kérdés: 2013. január 14., 11:02 ;Megválaszolva: 2013. január 18., 22:54
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
protezis kompatibilitas
2003-2004 jobb-bal csipoprotezis, biotech, 2004 szárcsere bal, a jobbat most kell cserelni, nincs az a tipusu ami benne van, mas gyartotol a szár megfelelo...
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Aranyérben lévő vérrög...