műtét helyének érzékenysége

Tisztelt Doktor úr/Nő! 8 évvel ezelőtt volt egy nagy műtétem. Melldaganat miatt le kellett venni a bal mellem, amelyet próbáltak pótolni a has zsírszöveteiből, de 3 nap múlva a pótlást ki kellett venni, mert a szervezetem nem fogadta be. Szerencsére nem kellet sem gyógyszert szednem, terápiás kezelésem sem volt, mert rosszindulatú sejt csak a daganatban volt. Azóta is rendszeresen járok ellenőrzésre, nincs problémám, eredményeim jók. A múlt tél óta vannak kisebb izületi problémáim, nyakam vállam fáj időnként. Csak télen hideg, nyirkos idő esetén most már a műtét helye is érzékeny, főleg este húzódik, érzem a vágás helyét és a hónomaljam körül található izmokat. Jó időben, nyáron tavasszal, ősszel nincs gondom, csak télen, az is a hideg beálltával kezdődik. Van egy krémem, menta tartalmú, melyet gyógyszertárban készítenek Indomecatinos nevű, mely jó, de időnként gyógyszert kell bevennem, Apranaxot kaptam, mely szintén jó. A kérdésem az, hogy ez az érzékenység miből fakad, a későbbiekben ez erősödhet-e? Egyébként mindennap tornázom, nyújtom, de ha van még tanácsa, köszönettel fogadom.

Dr. Somorjai Attila válasza mell műtét helye témában

Kedves Kérdező!

Ha a kezelőorvosa utasításai szerint betartja a kontroll vizsgálatokat és ezeken nem találtak eltérést, akkor csupán - mint minden műtét esetén - a műtéti heg időjárás változásokra való érzékenységével van dolga. A hegesedés okozta behúzódást és összenövéseket valóban tornával és nyújtó gyakorlatokkal tudja megelőzni, ennél több teendő ez esetben nincs.

Üdvözlettel: Dr. Somorjai Attila

Kérdés: 2013. január 07., 21:11 ;Megválaszolva: 2013. január 12., 07:26
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Aranyérben lévő vérrög...
Ufn szegezés