Látszodni fog e a heg anyajegy eltávolítás után?

Tisztelt Doktor Nő/ ÚR! Az egyik anyajegyemet el kell távolítani, ami december 12-én fog történi kimetszéssel. Az anyajegyem a mellemen van 4-5 mm átmérőjű. szeretném megkérdezni h meg fog e látszani a heg varratszedés után. És begyógyul e majd idővel vagy mindig látszodni fog.

Dr. Somorjai Attila válasza heg témában

Kedves Kérdező!

Az anyajegyek eltávolításának több módja létezik. A szikével történő kimetszésnél egy pici, vonalszerű heg mindig maradni fog az eltávolítás után, ami megmarad, de hetek-hónapok alatt szépen elhalványul, kivilágosodik. De ez várhatóan nem lesz sokkal szélesebb, mint maga az anyajegy. Viszont a legfontosabb, hogy így a kivett mintát szövettani vizsgálatra lehet küldeni és ezzel esetleg egy súlyosabb (rosszindulatú) betegséget lehet megelőzni vagy időben kezelni. A sebészi eltávolítást megelőzendő azonban mindig javasolt egy alapos bőrgyógyászati vizsgálat is, amely remélhetőleg már megtörtént.

Üdvözlettel: Dr. Somorjai Attila

Kérdés: 2012. december 01., 09:23 ;Megválaszolva: 2012. december 04., 08:01
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Műtéti heg fájdalmának oka
Tisztelt Doktor Úr/ Asszony! Egy évvel ezelőtt eltávolították az epekövemet laporoszkópos műtét során. A hegeim szépen begyógyultak, azonban...
pajzsmirigy műtét után
Egy hete műtöttek, 4 napja itthon vagyok.Jól érzem magam, sem fájdalom, sem láz. Ami kérdéses számomra, hogy a heg alatt vastag, kemény dudor...
Műtét utáni hegesedés
Tisztelt Szakértő! 2 hónappal ezelőtt volt egy méh eltávolításom, melynek során a bikinivonalban van egy kb: 20 cm-es vízszintes vágásom, ami...
Hegplasztika
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Nyitott szívműtéten fogok átesni. Szeretném, hogy a heg ne legyen feltűnő. Érdemes -e Contractubex ill. dermatix...
Műtéti hegek
Jó napot! 17 éves lány vagyok, 2007-ben volt egy vakbél és egy hónap múlva egy illeus műtétem, a bal alkaromon nyílt törésem volt ott kisebb heg...