Belső varrat gyógyulása

Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! Október 17-én epekő műtétem volt, vagyis 5 héttel ezelőtt. Külső sebeim gyógyultak. Kérdésem az lenne, hogy a belső varrataim mikor gyógyulnak meg teljesen. Munkaköröm miatt létrára kell másznom, 10-15 kg-os dobozokat kell emelgetnem - akár létrán állva is - és attól tartok, hogy a belső varratok felszakadhatnak. Jövő héten még táppénzen vagyok. Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Somorjai Attila válasza epeműtét utáni munka témában

Kedves Kérdező!

Ha jól számolom a műtét óta már 6 hét is eltelt, így lassan lejár az ilyenkor általánosságban javasolt 6 hét lábadozási időszak. A belső varratok felszakadásától ilyenkor már nem kell tartani, bár a műtéti területek mindig kockázati tényezői az ún. postoperatív (műtét utáni) sérvek kialakulásának. Véleményem szerint, ha ezt más tényezők (sebgyógyulási zavar, komplikációk a lábadozási szakban, egyéb betegségek) nem gátolják, és a kezelőorvosától sem kapott egyéb instrukciókat, akkor fokozatosan növelve a terhelést nyugodtan visszatérhet a munkájába.

Üdvözlettel: Dr. Somorjai Attila

Kérdés: 2012. november 24., 09:38 ;Megválaszolva: 2012. november 27., 05:58
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Dermoid Ciszta
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Aranyérben lévő vérrög...