vagott seb/bal kezen.. mutato uj

Szep jo napot, kivanok. Egy konyhai muvelet soran, egy kessel sikerult a mutato ujambol kivagni egy kis reszt. Az ujjresz csucsa valojaban.Nem serult a csont.husbol lett kivagva. Naponta jarok kotozesre, es mivel azt tanacsoltak, hogy jobban gyogyul ha szabadon hagyom, ezert lenne egy kerdesem... 3nap kotozes utan leszedtem a kotest itthon es csak verzik.. nem nagyon, kicsit. a gond, hogy verzessen nem tudom szabadon hagyni.. ezert ujra kellett kossem.. mit tehetnek, hogy a verzest konnyen elallitsam es a sebet szabadon hagyhassam? esetleg hasznaljak valami Saprosan szeru port? mert valoban igaz lehet a koncepcio, miszerint ha szabadon hagyom sokkal jobban gyogyul, hisz kotozes soran altalaban a kis verzes miatt beleragadt kotes leszedi a mar formalodott eloborreteget, stb. es ujjabb verzest eredmenyez.. minden otletet, megkoszonnek. tovabbi szep napot.

Dr. Bogdán Aurél válasza kézsérülés témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Az ilyen sérülések esetén 3-4 napig speciális kötést szoktunk alkalmazni, hogy mihamarabb pörk képződjön és szabadon lehessen hagyni a gyors gyógyulás miatt. Valószínűleg ez az Ön esetében kimaradt, így Önnél célszerű 6-7 napig kötözgetni, míg a pörképződés olyan szintre jut el, hogy kötéscsere során nem szakad föl és nem lesz vérzés. Ezt követően maradhat szabadon.

Kérdés: 2012. november 22., 11:21; Megválaszolva: 2012. november 24., 21:18
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Mi lenne a teendő a kezemmel és...
Üdvözlöm! Egy éve történt egy balesetem, amiben megsérült a jobb alkarom. Egy idézet az ambuláns kezelőlapomról: "Ujjait alig mozgatja, a...
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Aranyérben lévő vérrög...