Sinus Pilonodalis

Tisztelt Doktor! Iskolás éveimben fedeztem fel először, hogy valami nem rémlik a hátsó felemmel: mert mindig fájt, ha egyenes gerincoszloppal ültem. Nem fektettem nagy hangsúlyt a dolognak (ez volt 7-8 éve) , de sajnos tavaly újra problémám volt: gennyező, sipollyal tűzdelt sinus pilonidalis-t állapítottak meg nálam! Mivel felülfertőzött lett és gennyezett erősen, így az egynapos sebészeten a sebet kitisztították, majd megszüntették a sipoly járatát! Most hétvégén - rá 1, 5 évvel - észrevettem, hogy kicsit megduzzadt a csomó, s nyomásra enyhén kellemetlenné válik. Gondolom be van gyulladva... Azóta jegelem, hogy a gyulladás menjen le. Említették, hogy mindenképpen műteni kell, nem lehet megúszni anélkül. Számos helyen olvastam, hogy gyakran kiújul a ciszta, és nagyon nehéz megszabadulni tőle. Nálunk egynapos sebészet van, de a doktor azt mondta, hogy nem gond, megcsinálják itt helyben! Kicsit tartok tőle, mert a műtét szó hallatán is a hideg ráz: ( Az lenne a kérdésem, hogy normális-e ez a gyulladás a farpofámnál, ahol a csomó is van? Jegelés segíthet-e átmenetileg? Illetve a tünetmentesség esetén mennyi idő múlva célszerű műttetni, a gyulladás után? Köszönöm válaszát előre is! Tisztelettel: István

Dr. Bodnár Edina válasza pilonidalis cysta témában

Sajnos a sinus pilonidalis megoldása műtéti. A gyulladás megszűntetése érdekében szedjen antibiotikumot és jegelheti is a területet. A gyulladás megszűnése után 4-6 héttel már lehet műteni.

Kérdés: 2012. szeptember 17., 11:49; Megválaszolva: 2012. november 06., 08:42
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Aranyérben lévő vérrög...
Ufn szegezés