Műtét után seb kezelése

Kedves Doktor úr/Doktor Nő! Egy hete műtöttek baloldali lágyéksérvvel, hagyományos műtét, hálóbeültetéssel, komplikáció nélkül. Tegnap volt a varratszedés. 11 cm-es a heg. Úgy néz ki minden rendben van, szépen csökkennek a fájdalmak. Tudok sétálni is. Azt szeretném megkérdezni, hogy a sebgyógyulást mivel lehet gyorsítani, illetve biztonságosabbá tenni? Tehát valamilyen kenőcs, vagy illóolajféle milyen létezik, amivel bekenhetem? És ha bekenem akkor fedjem is vissza egy gézlappal vagy maradhat szabadon? (Az orvos a varratszedés után egy lazán leragasztott gézlapot tett rá.) Köszönöm előre is.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Mogyorósi Richárd István válasza sebkezelés témában

Kedves Kérdező!

A műtétet követően 4 héttel lehet teljesen terhelni, addig nagyon minimálisan, fontos a fizikai kímélet. Varratszedést követően - ha szépen gyógyul a seb (nincs sebszétválás, keloid stb.) - már nem szükséges leragasztani. A megfelelő higiéniára nagy hangsúlyt kell fektetni, tehát naponta gondosan zuhanyzás során tisztítani a seb környékét. Elmondása alapján teljesen rendben van a sebe, a seb környékének tisztán tartása és a fizikai kímélet maximálisan elegendő. Léteznek olyan készítmények, melyekkel bekenve a metszés területét az gyorsabban gyógyul, nagyon jók pl. az aloe verát tartalmazó kenőcsök, ezzel kapcsolatban gyógyszertárakban érdeklődjön.

Kérdés: 2012. augusztus 14., 15:32; Megválaszolva: 2012. augusztus 18., 14:42
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Sebellátással kapcsolatos kérdés
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2014.08.07-én oncotomia történt a farokcsontom alatt, mivel már másodszorra kijött egy dudor, ami fájdalmas volt, és...
NYILT SEB GYÓGYULÁSA
A kerdesem az lenne, volt tavaly augusztusban egy mutetem fenektajon egy szorbefelenot a nevet nem tudom kivagtak es osze vartak.egy hete megszakat belol es...
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése