Léphaemangioma

Tisztelt Doktor Úr! /Doktrnő! Van a lépemben egy 7, 5X9 cm-es haemangioma ami miatt már többször ki voltam írva műtétre, ami eddig mindig halasztódott az egyébként gyenge immunrendszerem miatt. A kérdésem, hogy olvastam a neten, hogy néha alkalmaznak besugárzást amivel lehet a haemangioma méretét csökkenteni. A kérdésem, hogy ez igaz-e, Ön szerint van-e erre lehetőség és ha igen, akkor hol? Ha pedig nem, akkor mindenképpen szükséges-e a műtét? A válaszát előre is köszönöm szépen! Üdvözlettel: Szász Mihaéla

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Mogyorósi Richárd István válasza lép haemangioma témában

Tisztelt kérdező!

Haemangioma kezelésében a sebészi eltávolítás mellett létezik annak besugárzása, mely az elváltozás méretének csökkentése érdekében történik azzal a céllal, hogy későbbiekben sebészileg el lehessen távolítani. Ezt mindenképpen az Ön kezelőorvosával meg kellene beszélni, de ha ő úgy látja, hogy nincs akadálya a haemangioma méretét tekintően a műtétnek, akkor fölösleges a besugárzás.

Kérdés: 2012. augusztus 02., 10:46; Megválaszolva: 2012. augusztus 09., 00:40
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus