Epeműtét után két héttel puffadás

Két hete laparoszkópos epehólyag eltávolításon vettem részt. Azóta szigorúan betartom a diétát. A sebeim is szépek, már tudok jól mozogni. Néha belül fáj még a hasam, de ez gondolom normális. A kérdésem az lenne, hogy még mindig puffadás jelentkezik, és mennyi ideig normális ez a műtét után? Inkább a köldököm környékén és attól lejjebb levő területen jelentkezik a puffadás. A székletem rendben van. Olvastam, hogy a műtét során a hasüreget feltöltik, hogy a szervek távolodjanak egymástól. Lehetséges, hogy még mindig ettől volnék felpuffadva? Még annyit kérdeznék, hogy a gyümölcsök közül a görögdinnye a kedvencem. Azt olvastam, hogy sárgadinnyét nem lehet enni, de a görögdinnyéről nem olvasta. Kérdezném, hogy mértékkel fogyaszthatok-e? A választ előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza epeműtét témában

Tisztelt Kérdező!

A műtét során használt gáz nem okoz puffadást ennyi idővel a műtét után. Legyen napi 5 étkezés és az egyszerű szénhidrát arányát csökkentse. Alkalmazzon probiotikus kúrát. A gyümölcsök mértékkel fogyaszthatóak, a görögdinnye is.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. július 05., 18:13; Megválaszolva: 2012. július 09., 22:50
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus