Mi lehet a baj? Műtéti hiba a májágyban lévő folyadék?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nagymamám kb. 3 héttel ezelőtt került kórházba erős gyomorfájdalmakkal, rettenetesen szúrt neki a jobb melle alatt. A kórházban kiderítették, hogy epehólyag gyulladása van, amit kezdetben antibiotikumokkal próbáltak gyógyítani, de ez nem segített, végül két héttel ezelőtt, március 14-én laparoszkóppal megműtötték. Eltávolították az epehólyagját, de azt is mondták, hogy már egy tályog is ki alakult a környezetében, epeköve viszont csak egy darab volt. A műtét után úgy tűnt, hogy jobban van, haza is engedték, ám két nappal ezelőtt, március 25-én belázasodott és azóta heves hasmenése van és magas láza. Be is vittük a kórházba, jelenleg nem tudják mi lehet a baja, kérdésünkre annyit válaszoltak, hogy a májágyban folyadék van, ez okozhatja a problémát. Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet a baja? Esetleg műtét közben rontottak el valamit? Vagy az epehólyaggyulladás szövődménye lehet ez? Vagy nincs is összefüggés? Van olyan betegség, amiknek ezek a tünetei, és epebajokkal áll kapcsolatban? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a epehólyag műtét témában

Tisztelt Kérdező! A gyulladt epehólyag műtéti eltávolítása után az epehólyag helyén, a májágyban a folyadékképződés nem ritka. Ebben az esetben sem meglepő. Első lépés az antibiotikus kezelés, amennyiben sikertelen esetleg újabb műtét is szükséges lehet. A orvosi kezelés a leírtak alapján szakmailag helyes.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. március 27., 22:30; Megválaszolva: 2012. március 28., 14:30
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus
Kitől kaphatok segítséget?
Szteroidos kúp