• Arcpír

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő ! Már középiskola első osztályos korom óta küszködöm az arcpirosodással. Sokszor már úgy érzem ,hogy ez nem normális. Általában akkor jön ki az arcomon és a mellkasomon, amikor zavarba jövök, sok ember előtt kell szerepelnem ( eléggé lámpalázas és izgulós vagyok) , alkohol hatására és testedzés során is a normálisnál nagyobb mértékben pirosodok. Télen a hidegtől , nyáron a melegtől szokott kipirosodni az arcom. Már nagyon zavaró és kellemetlen tud számomra lenni,hogy bármilyen élethelyzettől elpirosodok. És ez nem olyan aranyos pirulás, hanem égeti már az arcom , sokáig tart és még a fejem is megfájdul tőle. Az alkohol esetében allergiás reakcióra gyanakszom, mert akár csak egy csöpnyi korty is elég és máris piros vagyok , mások pedig azt hiszik, hogy már berúgtam tőle. Létezik valamilyen megoldás a csökkentésére vagy eltüntetésére ?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a arcpír témában

        Kedves Kérdező! Az irritáló tényezők, pl. szél,hideg ellen javaslom a Sensibio termékcsaládot, illetve a Ruboril kenőcsöt. A probléma alapvetően pszichés, ezért pszichológus tanácsát kellene kikérni, relaxációs technikák segíthetnek a stresszes szituációkban legyőzni a szorongást, illetve megelőzni a fokozott arcpír kialakulását.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 01., 09:49; Megválaszolva: 2011. június 02., 09:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: