Arcpír

Tisztelt Szakértő! Már középiskola első osztályos korom óta küszködöm az arcpirosodással. Sokszor már úgy érzem, hogy ez nem normális. Általában akkor jön ki az arcomon és a mellkasomon, amikor zavarba jövök, sok ember előtt kell szerepelnem (eléggé lámpalázas és izgulós vagyok) , alkohol hatására és testedzés során is a normálisnál nagyobb mértékben pirosodok. Télen a hidegtől, nyáron a melegtől szokott kipirosodni az arcom. Már nagyon zavaró és kellemetlen tud számomra lenni, hogy bármilyen élethelyzettől elpirosodok. És ez nem olyan aranyos pirulás, hanem égeti már az arcom, sokáig tart és még a fejem is megfájdul tőle. Az alkohol esetében allergiás reakcióra gyanakszom, mert akár csak egy csöpnyi korty is elég és máris piros vagyok, mások pedig azt hiszik, hogy már berúgtam tőle. Létezik valamilyen megoldás a csökkentésére vagy eltüntetésére?

Dr. Csuth Ágnes válasza arcpír témában

Kedves Kérdező!

Az irritáló tényezők, pl. szél, hideg ellen javaslom a Sensibio termékcsaládot, illetve a Ruboril kenőcsöt. A probléma alapvetően pszichés, ezért pszichológus tanácsát kellene kikérni, relaxációs technikák segíthetnek a stresszes szituációkban legyőzni a szorongást, illetve megelőzni a fokozott arcpír kialakulását.

Kérdés: 2011. június 01., 09:49 ;Megválaszolva: 2011. június 02., 09:29
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Arcpirosodás
Tisztelt Doktornő/Úr! Nekem olyan problémám van, hogy ha ideges vagyok, vagy izgulok valami miatt, vagy ha melegbe vagyok, arcomon és...
Faxiprol 75
Mennyi idő után múlnak el az SSRI...
Baba pszichológia
Gyomorbántalmak, szorongás