• HEBEFRÉNIA?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorúr/Nő! A segítségét szeretném kérni, valószínűleg hebefrén beteg kezelésében! Kb 3 éve alakult ki akkor 22 éves fiú betegnél! Az OPNI-s zártosztályos "kezelés" óta eltelt 3 év. Semmilyen előrehaladás nincs a gyógyulás útján, orvostól - orvoshoz járunk! Senki nem foglalkozik érdemben a beteggel, maximum valamilyen gyógyszert írnak fel, ami nem használ! Most nem részletezném a teljes kórtörténetet, alkalmazott gyógyszereket. Tudna esetleg javasolni valakit Budapesten aki tényleg foglalkozna akár fizetős magánrendelés keretében a testvéremmel? Családon belül már nem győzzük, csak az állandó konfliktus és feszültség van! Egy rendes szakembert keresünk aki segíteni tudna. válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel Zoltán!

        WEBBeteg szakértő válasza a hebefrénia témában

        Kedves Zoltán!

        A hebefrénia a skizofrénia egyik altípusa. Dezorientált típusnak is hívják, mert szétesett magatartással, nem következetes beszéddel a szituációhoz nem illő érzelmi megnyilvánulásokkal jár. A kezelés első sorban (mindenképpen szükséges) gyógyszeres terápia. Ún. antipszichotikus gyógyszerekre van szükség, a pontos dózisbeállítás általában kórházi osztályos kezelést igényel, mivel lehetséges, hogy a tünetek javulása időt vesz igénybe, lehet, hogy többféle gyógyszert, illetve azok kombinációját is ki kell próbálni. Emellett pedig figyelni kell az esetleges mellékhatásokra. A pszichoterápia (ha ilyen magánrendelésre gondolt) csupán másodlagos, a tünetek rendeződése után érdemes próbálkozni vele. De ajánlott sokszor a családtagok számára is, akár önsegítő csoportokat is érdemes felkeresni.

        Az előbbiekben részletezettek miatt nem magánorvosra, hanem pszichiátriai szakrendelésre és valószínűleg ismételt kórházi bentfekvésre lenne szükség. Javasolnám még (erről a kezelőorvos tud felvilágosítást adni) ún. "terápiás ház" megkeresését, ahol a hétköznapokat tudja tölteni a páciens, beállított terápia után.


        Dr. Diószegi Judit, pszichiáter
        urológus Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Mészáros Lajos

        Kérdés: 2010-03-03 20:21:40; Megválaszolva: 2010. március 03., 20:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot! Az lenne a problémám, hogy a fejemben a tarkómnál folyton nyomás érzésem van. Illetve ha ülök vagy fekszek folyton az az érzésem van, hogy fel kell állnom. Ha állok nem tudok egyhelyben állni mert mindig mozgás kényszerem van....
        tisztelt Szakértő!! Van egy 16 hónapos fiú unokám és egy éves kora óta figyeljük a viselkedését. A szülők aggódnak hogy nem autista e? Voltunk fejlődés neurológián két helyen is. Egyik helyen sem mondták, hogy az lenne, de ajánlottak...
        Tiszteletem! Nem sürgős kérdés. Év elején voltam rokkantsági felülvizsgálaton akkor több mindent néztek. Az egyik amikor kis kalapáccsal, megütötték a térdeim, az egyik térdem megrándult, a másik nem. Szerintem akkor jó aminek jónak...
        Tisztelt Doktornő! Segítségét szeretném kérni gyógyszeremmel kapcsolatban. Evészavarom lassan 15 éve áll fenn, 7 éve kerültem olyan helyzetbe, hogy az orvosom gyógyszeres terápiát javasolt. Ennek keretein belül a Prozacot, Olanzapynt és sok...
        26.éves ember vagyok van 2.gyönyörű gyermekem, Az életem Szerelmével 15.éves korom óta együtt vagyunk ,sokat szenvedtünk együtt mindig a lakhatással volt gondunk, Autónepper vagyok, sajnos rá szoktam a Marihuánás cigarettára Függő...