• Bromance tipusú barátság vagy annál több?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktorúr/nő! Egy igen kényes kérdéssel fordulok Önhöz. Van egy nagyon jó barátom, akivel évekkel ezelőtt ismerkedtem meg. Egy évig igen jó kapcsolatban voltunk, aztán történt egy olyan, hogy közösen néztünk pornófilmet és önkielégítést végeztünk. Ezután nem volt kedvem többé szóba állni vele és eltávolodtunk egymástól. Pár év elteltével aztán leültünk beszélgetni és bocsánatot kértünk egymástól, mert mindkettőnk lelkében rosszat okozott az eset, sebet hagyott. Így újra jóba lettünk, annyira, hogy sokszor megöleljük egymást és több alkalommal megpuszilt (arcon), amitől én undorodtam, végül nemrég tőlem is kapott puszit. Nyáron egy táborban együtt aludtunk és arra ébredtem, hogy simogatom a nemi szervét és ismét nem tudtam jó szemmel nézni rá, de megbeszéltük és nem lett gond belőle. A múlt héten újra együtt aludtunk, mert más városba utaztunk, de ő akarattal megfogta a nemi szervemet. Én nem vonzódom hozzá szexuálisan, de lelkileg annál inkább. Azt mondja, hogy ő is ugyanígy érez és én hiszek neki, mert van barátnője is, de mégis tele vagyok kételyekkel. Ez lehet barátság vagy ez annál több? Lehet, hogy valamelyikünk meleg vagy mind a ketten? Gond az, hogy ilyenek történnek, lehet valamilyen lelki háttere? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a homoszexualitás témában

        Kedves Levélíró!

        A kamaszkor tele van kérdésekkel és bizonytalansággal. Ebben az időszakban a fiatalok keresik valódi önmagukat, személyiségüket. Hasonló élmények nélkül is többekben felmerülnek ilyen jellegű kérdések, kételyek, még akkor is, ha nem beszélnek róla.

        Azt, hogy szexuális vonzalom van-e Önök között, én nem tudom megválaszolni, ezt csak Önök tudják. Gondolja át érzéseit, hogy az eset pontosan milyen érzéseket hagyott hátra, volt-e vonzalom, gondol-e ilyen téren azóta is az illetőre, esetleg más azonos neműekre. Az ellenkező nem iránt mit érez? Ezek fontos kérdések, lehetséges, csak későbbiekben tudja megválaszolni, de ez nem baj. Ami fontos, hogy ha úgy érzi, nem tud ezzel a problémával megbírkózni, akkor legyen valaki, akivel meg tudja osztani. Ez lehet barát, de ha érzi, akkor keressen fel pszichológust.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-02-24 10:41:20; Megválaszolva: 2010. február 24., 10:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: