• Kóros rendetlenség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Nemrég voltunk egy rokonunknál, akinél sajnálatos módon minden eddiginél borzasztóbb állapotokat találtunk. A lakást gyakorlatilag megette a kosz... Mindenütt lim-lomok, minden piszkos, az ablakokat évek óta ki sem nyitották, nemhogy letakarították volna. Belépve borzalmas bűz fogadott. Ez valami betegség lehet, a tisztaságmánia ellentéte? Hozzá kell tennem, hogy a helyzet nagymértékben köszönhető a lakásban található állatoknak is. Akkor éppen 6 kutya, 5 macska és 4 tengerimalac volt a szobában. A lakás elég szerény alapterületű, kb. 40-45 nm. Normál anyagi helyzetű, művelt emberről van szó, akinél egyszerűen nem értjük ezt a nagyfokú igénytelenséget. Lehet ezen valahogy segíteni, van erre valamilyen terápia? Hogyan érdemes a szembesítést kezdeni? Érdemes vele foglalkozni? Nagyon szeretnénk segíteni rajta, de fogalmunk sincs, hol kezdjük... Előre is köszönöm segítségüket!

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichiátrai probléma témában

        Kedves Kérdező! Az ilyen panasz hátterében számos pszichiátriai kórkép állhat (súlyos depresszió, fóbia, téveszmék, hallucinációk, demencia például), ezért részletes kivizsgálás nélkül pontosat nem tudok mondani. Pszichiátriai kivizsgálásra lenne szükség, akkor tudnak megfelelő terápiát is indítani. Ha a család javaslatára (próbálhatják életminőségének romlására ráébreszteni)nem megy az illető pszichiáterhez, akkor kérjék háziorvosuk segítségét.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-02-18 16:59:44; Megválaszolva: 2010. február 18., 16:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: