• Nyaki illetve fej idegrángás

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        T:Doktor úr/nő! Férjemnek nyaki illetve fej idegrángása van.Legalább is én így nevezném meg. Ami abban mutatkozik meg hogy nyakát "nyújtogatja" oldal irányban.Idönként a szemeit forgatja. Alapvetően is ideges azaz hirtelen lobbanékony természetű. A legapróbb dolgon is ki tud bukni.Ilyenkor szinte magából kikelve üvölt és iszonyatos agressziót látok benne.Jobb ilyenkor nem szólni hozzá.Szeretném megkérdezni ez mitől lehet? Mi a probléma és mit tehetek érte hogy kiderítsük a "jelenség" okát? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichiátrai probléma témában

        Kedves Kérdező!

        Nem tudok pontos diagnózist mondani, anélkül, hogy látnám a "rángásokat", ezért többféle diagnózis merül fel bennem. Lehetséges ún. "tic", mely az izmok akaratlan összehúzódását jelenti (szemhéj, szájzug, arc stb.), ez a jelenség pedig streszhelyzetekben erősödik. Kezelése pszichiátriai gyógyszerek és bizonyos típusú pszichoterápiás technikák. A másik kórkép a "dystonia", mely neurológiai tünetegyüttes, számos oka lehetséges (koponyatrauma, neurológiai kórképek, gyógyszermellékhatás), a kezelés ennek megfelelően a kiváltó októl függ.

        A lobbanékony természet önmagában addig nem jelent problémát, míg másokkal szemben nem jelentkezik agresszió vagy pedig az illető nem tudja haragját, idulatait kontrollálni. Szintén több ok is felmerül, részletes pszichiátriai vizsgálat lenne szükséges.

        Azt javaslom tehát, hogy keressenek fel pszichiátert, illetve neurológust (a rángások miatt).



        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus Itt kérdezhet

        Dr. Váróczy László PhD
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-10 07:59:50; Megválaszolva: 2010. február 10., 07:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: