• más is van

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr nő köszönöm a válaszát de ha nem gond lenne még pár kérdésem. A párom rendszeresen jár kezelésre és az orvosa levette a gyógyszerét 3×0.5 ös rivotrilra és reggel egy 150-es Velaxinra. Mennyiben befolyásolja a párom állapotát ha erre napi 2 liter sört megiszik. Nem tudom vele megbeszélni ezt a dolgot. Azt mondta majd ha nem lessz ennyi problémája akkor kevesebbet iszik. Ebbe menekül és szerintem ha sokáig igy megy más problémával is szembe kell néznünü.Sajnos már mindent kipróbáltak rajta még sokkolták is kétszer. Nem tudom hogy igy a jövőben mire számíthatok? Kell tőle félnem? Még nem bántot de agresszívan már viselkedet. Nem tudom hogy mit csináljak maradjak-e mert ő volt az álmom.Segíteni szretnék neki de nem tudom hogyan mivel? És itt vagyok én is aki lelkileg tehetetlen hogy akit a világon a legjobban szeret néha levegőnek nézi és mellettem szenved egyedül. Mit tudok csinálni vagy mit ajánl nekem?      Tisztelettel Csepely Zsuzsanna

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichiátrai probléma témában

        Kedves Zsuzsanna! Sem a Velaxinra, sem a Rivotrilra nem lenne szabad alkoholt fogyasztani. Rivotril és alkohol együttes fogyasztásánál epilepsziás görcsök is kialakulhatnak. Tájékoztatni kellene erről a kezelőorvost, egyrészt a veszélyei miatt, másrészt pedig úgy látom az alkoholproblémák kezelésére is szükség van. A borderline személyiségzavarra jellemző, hogy az illető hirtelen dühreakciókat produkál, könnyen ingerlékennyé válik, labilis, illetve az is, hogy kapcsolataiban gyakran felszínes, nem törődik az adott személlyel. Ezek a jellemzők nagyon nehezen változtathatóak és csakis hosszú távú pszichoterápia, szükség esetén gyógyszeres kezelés segíthet. Azt nem lehet előre megmondani, hogy Önnel szemben agresszívvé válik-e párja, de az alkohol rendszeres fogyasztása biztosan nem segít majd a viselkedésén. Részletes vizsgálat-és állapotfelmérés nélkül nehéz nyilatkozni, de úgy gondolom a leírtak alapján, lehetséges, hogy párja állapota kórházi ápolást igényel. Mindenképpen beszéljen a kezelőorvossal.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2010-02-08 13:49:27; Megválaszolva: 2010. február 08., 13:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: