• Indulatáttétel

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A pszichologusomnak bevallottam, hogy odavagyok érte, éső erre azt mondta, hogy ez teljesen normális dolog, és hogy pozitiv indulatáttétel a neve. viszont hogy igy ezzel ugy erzem finoman visszautasitott nem nagyon merek menni hozzá. Vagy ön szerint mehetek ezekután még hozzá? és kérem irja le pontosan mit jelent ez a pozitiv indulátáttétel, mert én itt a neten olvasgattam és azt ertelmeztem ki belőle hogya z indulatáttétel az olyan mint Fraud és Dóra viszonya volt, hogy pl.emlékeztette Fraud cigarettaszaga az udvarlójára Dórát. Engem a pszichologus nem emlékeztet senkire. akkor is tényleg ez lehet? vagy én rosszul képzelem el ezt? nem tudom jol ertelmezni ezt az indulatáttétel szót magamra vonatkoztatva. köszönöm Timi

        WEBBeteg szakértő válasza a indulatáttétel témában

        Kedves Timi!

        Úgy gondolom, azért jár pszichoterápiába, hogy kérdéseire választ kapjon. A (analitikus)  pszichoterápia lényege, hogy őszíntén beszélünk az érzéseinkről (akár a szeretetről) és a terapeuta feladata, hogy ezt megfelelőképpen kezelje és az Ön javára fordítsa. Tehát nem szabad megállni  annál az érzésnél, hogy "nem mer elmenni", hanem el kell menni a következő ülésre is (gondolom kapott következő időpontot), és ott elmondani, milyen érzést (itt: elutasítást? ) váltott ki a terapeuta a szavaival. Akár a pozitív indulalatáttétel értelmezése is lehetne a következő ülés témája (álatlában ez nem olyan egyszerű, hogy pl. valakire emlékezteti a pszichológusa) Amennyiben analitikusan orientált jellegű a terápiája, akkor a fentieknek helye van.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-30 14:56:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 08:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!