Ki lehet a mutatni vérből, hogy szorongok, pánikbeteg vagyok?

Tisztelt doktornő! Panaszaim erősen pánikbetegségre utalnak (remegés, nehéz légzés, pánik tömegközelekdési eszközökön, nehéz nyelés érzet koncentrációs zavar stb.) Mivel minden leletem negatív lett így a doki gyógyszeres kezelést (rexetint) javasolja. Olvastam interneten, hogy vannak ilyen labor vizsgálatok amik kimutatják a lehetséges pánik okát. A labor ezeket vizsgálná: Adrenalin gyűjtött vizelet, Dopamin gyűjtött vizelet, Noradrenalin gyűjtött vizelet, Szerotonin, Kortizol, DHEA, D vitamin, Cink. Amennyiben a hangulatingadozás vagy pánikbetegség hátterében a mellékvesevelő betegségei állnak fent, a neurotranszmitterek mérése indokolt. A kérdésem az lenne, hogy érdemes ezt a vizsgálatot elvégezni? Ebből kiderül, hogy mi a bajom, milyen gyógyszer kell ha kell? Vagy teljesen felesleges? Mi a véleménye?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza Szorongásos zavarok témában

Tisztelt Kérdező,

A fent leírt tünetek nem utalnak mellékvese betegségre. Szituatív jellegük egyértelműen pánikbetegségre, - szorongásos tünetekre - utal. A fenti vizsgálatok ebben az esetben nem indokoltak.

A Rexetin szerotonin visszavétel gátló, jó hatással lehet a tüneteire 2-3 hét szedés után.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2020. augusztus 31., 16:52; Megválaszolva: 2020. szeptember 01., 13:58
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szorongás és egyéb gondok
Kedves Doktornő! Dióhéjban a gondom. Az elmúlt 4 évben pornófüggő voltam.Nyár elején már éreztem h nem nagyon izgulok a pornóra, plusz lett egy...
Mitől a változás?
Tisztelt Doktornő! 2015 nyarán Édesanyám váratlanul elhunyt, úgy érzem a mai napig nem tudtam elkezdeni gyászolni Őt. Az elmúlt 1 évben...
Szédülés, egyensúlyvesztés
Kezeletlen pszichiátriai betegség...
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Egy nagyon komoly problémával szembesültem, melyhez a segítségét, útmutatását szeretném kérni, hogy merre induljak...
Lehet hogy szociopata pszichopata...
Tiszelt Dr.Nő! Az lenne a kérdésem hogy lehetséges-e hogy pszichopata lettem / vagyok ? Kiskoromba a szülői bántalmazás is ért ,és nem igazán lett...