Kevert szorongásos depreszió zavar

Jó napot kívánok. Szeretnék egy kicsit Magamról mesélni. 2017 márciusában testi tüneteket vettem észre magamon. Mellkasszorítás-gombóc a torokban-fulladás/nehéz levegő érzés-bal kar gyengeség/zsibbadás- fogyás- alvatlanság- állandó gyengeség- kimerültség. A háziorvosom 2017ben elküldött.: -koponya CT..negatív -kardiológia..negatív -24órás vérnyomás mérés..negatív -nyaki erek uh. vizsgálat..negatív -labor..vas hiány/vérszegénység -nyaki csigolya röggen..meszesedés -hasi uh..negatív -nőgyógyászati vizsgálat/rák szűrés..negatív Végül neurológiára küldött,ahol újra elküldte koponya CT-re (negatív)és koponya MR vizsgálatra. A koponya MR vizsgálat közbe az összes felsorolt fenti tünetem egyszerre kijött rajtam és meg kellett szakítani a vizsgálatot. (részleges eredmények alapján negatív lett) Ekkor a neurológus doktornő azt mondta ennyi negatív vizsgálat után,plusz az MR vizsgálat közbe produkált tünetek alapján ő Pszichiáterhez küld tovább. Nagyon megijedtem, mert valahogy nem akarta az agyam elfogadni hogy semmi bajom nincs,csak az agyam csinálja ezeket a tüneteket velem. Egész addig húztam (2018 március) amíg egyik éjjel a semmiből hányás- hasmenés- ájulás történt. (hozzá teszem egyedülálló anya voltam már akkor iker lányaimmal akik akkor 3évesek voltak). Kértem sztk/tb alapon időpontot és elmentem pszichiáterhez. Megmutattam az összes létező eredményem,felsoroltam neki a testi tüneteket és Ő megállapította KEVERT SZORONGÁSOS DEPRESSZIÓ ZAVAROM lett/van. Kaptam gyógyszereket. 1x10mg Cipralex és 3x0.5mg Frontin. Fokozatosan kis adagokkal elkezdtem szedni,majd végül amikor beállt,annyira jól hatott hogy nyitottam az emberek felé és lett egy párkapcsolatom. Szuperül alakult minden,megbeszéltük a doktornővel hogy megkíséreljük a gyógyszerek csökkentését/elhagyását. El is kezdtem,de közbe teherbe estem 2019.augusztusában. Attól függetlenül,szerintem a hormonok meg a kisbaba segítettek,teljesen eltudtam hagyni a gyógyszereket. 2019 október/novembertől már semmilyen gyógyszer szedése nem volt csak a terhes vitamin és a magnézium 6x500mg.Szuperül voltam. 2020.04.17 meg kellett császározni.A baba nem sírt fel kiemeléskor és az összes tünet egyszerre ami 2017ben volt előjött a műtét közben. Miután felsírt a fiam,hipp-hopp elmúlt. A kisfiam 3.5hónapos és kb másfél hónapja iszonyat migrénes lettem,tarkó,halánték fájós. Néha olyan szinten migrénjeim vannak hogy már az arcom/fülem is zsibbad.Vérnyomásom/pulzusom ingadozó lett. (szoptató anya vagyok,semmit nem szedek a szopi miatt)A páromnak úgy hozta az élet hogy külföldön kell dolgozni,két-három hetente jár haza hétvégére,én vagyok éjjel nappal az ikrekkel akik lassan 6 évesek,és a fiunkkal aki lassan 4hónapos. Mindent magam csinálok ovi,bolt,posta stb. Namost ezek a tüneteket,teljesen mások mindenben ami 2017ben volt. Elmentem a háziorvoshoz,elmondtam neki,vizsgálgatott,de amikor meglátta a kartonomban hogy voltam pszichiáter által kezelve,abba is hagyta a vizsgálatot,és közölte velem,újra beteg vagyok,menjek pszichiáterhez,viszont látásra. Második császárom volt,komplikát műtét,tünetek teljesen mások mint régen,tényleg hagyjam annyiba az egészet és menjek csak kimondottan pszichiáterhez? Tényleg semmi bajom,csak újra pszhiés és most ezek lettek az új tünetek a régiek helyett? 3 gyerek mellett újra nyugtatót szedni meg antidepresszánst? Kérem szépen tanácsát,véleményét,szaktudását!! Nagyon szépen köszönöm! Szép napot kívánok! 2020.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza a pszichoszomatikus tünetek témában

Tisztelt Kérdező, Nagyon nehéz történet, amit leír. Talán elhamarkodott dolog a háziorvos részéről elküldeni Önt azonnal pszichiáterhez, ugyanakkor nem valószínű, hogy az újabb neurológiai vizsgálatok pozitív eredményt hoznának. Én azt tanácsolnám, hogy első körben próbáljon pici adag Frontint szedni, és nézze meg, hogyan hat ez a tüneteire. Ha enyhíti, vagy elmulasztja, az valószínűsíti a pszichés eredetet. Ha nem hat a Frontin, akkor érdemes nekivágni az újabb kivizsgálásnak, mielőtt antidepresszánshoz folyamodnának. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2020. július 30., 15:42; Megválaszolva: 2020. augusztus 06., 20:51
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Mi okozhatja?
Idegrendszer erősítés
Brintellix mellékhatás
Mi történt velem?
ALVÁS zavar, inszomnia FOLYTATÁS