• Képtelen vagyok aludni, mi a teendő?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        1 éve folyamatosan kávéval, illetve pörgető szerekkel edzem. Nem magas dózisúak, azonban közvetlen előtte ittam és ráedzzve olyan flow állapotba kerültem, amilyet nélküle képtelen voltam elérni, ezért rendszeresen, heti 3-4x használtam. 2 hónappal ezelőtt egy keményebb edzés után csináltam egy hülyeséget. Erre a felpörgött flow állapotra nagyon sok alkoholt megittam energiaitallal, ezután pedig egy csík kokaint fogyasztottam. Annyira kicsinálta az idegrendszerem, hogy 5 napig nem tudtam aludni, sürgősségire kellett bevinni, ahol kaptam Frontint, amitől 1-2 órát sikerült kikapcsolni, azonban a felírt altatókat képtelen voltam szedni, mert utána teljes depresszió, letargia uralkodott rajtam. Nyugtató teák segítségével 3 hét szenvedés után újra tudtam aludni pár órákat, azonban azóta nincs számottevő változás. Képes vagyok 2-3 óra mélyalvásra, azonban utána csak felszínesen alszom, fekszem. Ennek ellenére napközben energikus állapotban vagyok, olyan érzés, mintha folyamatos pörgésben lennék, mégis hulla fáradt vagyok. Hátul a kisagy tájékon érzem, mintha folyamat pörögne az agyam. Eddig félig ülő testhelyzetben tudtam csak feküdni, mert vízszintes állapotban, melegem lett, tele ment a fejem vérrel. Az alváshiánytól egyre többször félrever a szívem, emlékezetkieséseim vannak, letargikus a hangulatom, amin egyedül az edzés utáni dopamin, ami segíteni tud, viszont ettől még nehezebben kapcsolok ki. Érzéseim teljesen eltompultak, nem érzem, ha elfáradok, nem érzem mikor éhes vagyok, csak amikor már szédülök és rosszul vagyok. 2 hónapja teljesen felhagytam a koffeinnel és egyéb pörgető szerekkel. Napról napra úgy érzem, hogy nem bírom tovább. Próbálkoztam szakemberek segítségét kérni, eddig eredménytelenül. Mi a teendő, kihez forduljak ezekkel a fizikai tünetekkel? Köszönöm előre is a segítségét!

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a abúzust követő dekompenzáció témában

        Tisztelt Kérdező, Pszichiáter kollégát ajánlanék. Lehet, hogy a nyugtató mellett, vagy helyett egyéb gyógyszert volna érdemes beállítani átmenetileg. Olyat, ami az alvást is hatékonyabban támogatja. Le fog csengeni egyébként ez a felzaklatott állapot magától is valószínűleg, csak talán hosszabb idő alatt. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Kérdés: 2020. április 18., 20:42; Megválaszolva: 2020. április 19., 17:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: