• Nárcisztikus vagy sem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kérdésem,hogy a férjem most kisebbségi komplexusban szenved vagy pedig nárcisztikus személyiségzavarban.Tudom ezt így nehéz megmondani,de csak kis útmutatást szeretnék kapni. Megismerkedésünkkor csak azt hittem introvertalt személyiség.Szótlan volt, nem volt a társaság közeppontja, félénk volt.Velem is félénk volt és többet beszélgettünk írasban,3 hónap alatt jöttünk össze. Sosem siettetett semmit, kedves volt, de már elejen levettem, hogy az érzelmek kimutatasa es megfogalmazasa nem megy neki.Nem akart irányítani, nem mondta meg mit csinaljak.Viszont a konfliktusokat nem tudja kezelni, gyorsan felmérgelődik, nagyon sértődékeny, mindent amit mondok magara vesz és ő kerül az áldozatszerepbe, úgymond tükőrkent azokat mondja nekem amiket ő tett v mondott es meghazudtol majd beszelgetes egy pontjan csak ugy ott hagy és jön a duzzogas.Nagyon sokaig kepes csinalni, minden helyzetben ő érzi magat sértve.Én kezdemenyezem a bekülést és még akkor is van, hogy a sajat igazat mondja, de nagy nehezen úgy csinal mintha megbocsatana és ezzel ő tenne szivesseget.Ritkan dícser, nem bátorít.A kapcsolatunk elejen sem halmozott el soha dícseretekkel.Fontos neki a pénz, a másik munkájàt nem értékeli.Meg szokta köszönni ha megteszek valamit, de érzem, hogy nem értékeli, vitaknal pedig elbagatelizalja az én jelentőségemet.Sosem volt egy nagy vicces figura, gyakran melankolikus, ha stressz van a munkahelyen rossz a kedve.Gyorsan ingadozik is a kedve és még sosem lattam felhőtlenül nevetni. Nem szereti magat, ezt nagy nehezen elárulta.Nem elegedett a testevel és azzal ahol most tart.Problemait szereti megtartani maganak, sok dologba nem von be.A gyerekkorarol nem sokat meselt, de tudom, hogy nem a legjobb, anyjaval apjaval nincs jo kapcsolata, nincs igazi baratja ea nem tartja igazabol az emberekkel aktivan a kapcsolatot.Szüleitől verest is kapott időnkent.Gyereknevelesben is sarkosan hisz a büntetésben, nem hallgat rám ebben.Mások és sajat érzelmeit nem tudja kezelni,empátiahiányos.

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a párkapcsolati kérdések témában

        Tisztelt Kérdező, Valóban nem diagnosztizálunk valakit ismeretlenül, leírás alapján. Nekem inkább az a kérdésem, hogy miért merült fel az igény Önben, hogy őt diagnosztizálja. Mi van akkor, ha kiderül, hogy mondjuk önbizalom hiányos? Hogyan befolyásolná ez a kettőjük kapcsolatát? Szerintem vele kéne megosztani ezeket a gondolatait. Ha úgy érzi, hogy kezelésre lenne szüksége, változnia kéne, et mondja meg neki. De hogy miben tud, vagy akar változtatni, ez már az ő döntése. Azt is gondolom, hogy nem lehet jó érzés, hogy a párját így látja. Ezzel az elégedetlenséggel is kell kezdeni valamit, ha jobban szeretné magát érezni a kapcsolatában. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Kérdés: 2020. január 09., 17:43; Megválaszolva: 2020. január 13., 10:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: