Kommunikáció

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Több, mint három éve már párkapcsolatban élek, de ezalatt az idő alatt szinte soha nem volt a barátnőmmel egy komolyabb, mélyebb érzelmekkel/ről folytatott beszélgetésünk., De nem csak az érzelmekről, hanem úgy nagyon semmiről nem tud velem beszélgetni a barátnőm, maximum felületesen és ebből egyre jobban elege van. Én pedig akármennyire is szeretnék vele beszélgetni bármiről kicsit mélyebben nem megy.. Nem jönnek ki a számon a szavak, de még a gondolatok sem nagyon jönnek. Sajnos ezt a baráti társaságban is észrevettem már, hogy ott ülünk 3-4en és ők nagyon szuperül elbeszélgetnek én meg még csak hozzászólni sem tudok, bármennyire is erőlködöm és akarok csatlakozni a beszélgetéshez nem jön semmi normális gondolat/hozzászólás.. Pedig én nagyon szeretnék végre normálisan beszélgetni valakivel, de inkább csak jó hallgatóság vagyok, mitsem beszélgető partner (emellett évek óta sokszor fáj a hátam és az alvásom minősége sem a legjobb) Érdemes felkeresnem egy pszichiátert? Vagy mit kéne tennem? Köszönettel: K

Dr. Pálvölgyi Rita válasza kommunikációs nehézségek témában

Tisztelt Kérdező, A gátoltságnak, kommunikációs zavarnak több oka lehet., Hogy az Ön esetében mi áll a háttérben, egy kollégával való konzultáció/k/ során valóban könnyebben megválaszolható. Vannak olyan tényezők, melyeken lehet változtatni, másokon / introvertált alapszemélyiség pl./ kevésbé. Minden esetre érdemes tudni, hogy mi az, amit elvárhat, elérhet ez ügyben. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2019. november 01.

Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek

Mennyire károsak az antidepresszánsok?
Hallucináció vagy más magyarázat?
Xanax elhagyása
Állandóan zenét hallok a fejemben
Ripedon elvonási tünet ellen?
Paraszomnia? Nagyon megijedtem
Üdv! Lenne egy nagyon nagyon ijesztő élményem, amit nem teljesen tudok mire vélni, paraszomnia lehet talán, de pontosan nem tudom. Tegnap (2023.10.03) este...