• Kommunikáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Több, mint három éve már párkapcsolatban élek, de ezalatt az idő alatt szinte soha nem volt a barátnőmmel egy komolyabb, mélyebb érzelmekkel/ről folytatott beszélgetésünk. De nem csak az érzelmekről, hanem úgy nagyon semmiről nem tud velem beszélgetni a barátnőm, maximum felületesen és ebből egyre jobban elege van. Én pedig akármennyire is szeretnék vele beszélgetni bármiről kicsit mélyebben nem megy... Nem jönnek ki a számon a szavak, de még a gondolatok sem nagyon jönnek. Sajnos ezt a baráti társaságban is észrevettem már, hogy ott ülünk 3-4en és ők nagyon szuperül elbeszélgetnek én meg még csak hozzászólni sem tudok, bármennyire is erőlködöm és akarok csatlakozni a beszélgetéshez nem jön semmi normális gondolat/hozzászólás... Pedig én nagyon szeretnék végre normálisan beszélgetni valakivel, de inkább csak jó hallgatóság vagyok, mitsem beszélgető partner (emellett évek óta sokszor fáj a hátam és az alvásom minősége sem a legjobb) Érdemes felkeresnem egy pszichiátert? Vagy mit kéne tennem? Köszönettel: K

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a kommunikációs nehézségek témában

        Tisztelt Kérdező, A gátoltságnak, kommunikációs zavarnak több oka lehet. Hogy az Ön esetében mi áll a háttérben, egy kollégával való konzultáció/k/ során valóban könnyebben megválaszolható. Vannak olyan tényezők, melyeken lehet változtatni, másokon / introvertált alapszemélyiség pl./ kevésbé.Minden esetre érdemes tudni, hogy mi az, amit elvárhat, elérhet ez ügyben. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2019. november 01., 16:41; Megválaszolva: 2019. november 01., 21:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: