• Generalizált szorongás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! 5 éve generalizált szorongást, pánikzavaros tüneteket diagnosztizàltak nálam. Több alkalommal szedtem különféle antidepresszànsokat, majd 1év szedès utàn, abbahagytam és fél- egy évig tünetmentes voltam mindig. Amikor újból észleltem a tüneteket, orvoshoz fordultam és most Citapramot szedek. Sajnos minden esetben legalább 10kg- ot híztam és màr most egy hónap szedés után is sajnos elindultak felfelé a kilók. Kérdésem az lenne, hogy szorongásos tüneteimre van- e olyan antidepresszàns, ami nem étvàgynövelő, illetve nem lassítja az anyagcserét. Azt olvastam, hogy a Fluoxetin nem hízlal, de nem tudom ez a gyógyszer generalizàlt szorongàsra hatékony- e? Előre is köszönöm válaszàt! Üdv. Anikó

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a gyógyszer mellékhatások témában

        Tisztelt Kérdező, Igen, meg lehet próbálkozni a fluoxetinnel, bár azonos gyógyszercsoportba tartozik, mint pl. a Citapram. A gyógyszerek hatása és mellékhatása azonban egyedileg eltérő, és nem lehet megmondani, hogy adott személyre pontosan hogyan fog hatni. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Kérdés: 2019. augusztus 27., 19:18; Megválaszolva: 2019. augusztus 29., 13:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyógyszerfélbahagyás skzizofrénia romlás

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.