• Milyen elme baj lehet ez ??

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves dr.nő/úr! Az lenne a kérdésem hogy édesapám milyen betegségben szenvedhet, az egyik legjobb példa talán amikor gyermek koromban véletlen kivettem èdeasanyám szatyrát az autobol mert azt hittem nem kell neki ès bevittem a hâzba de benne volt a pénz tárcája és ök engem csak haza dobtak és mentek tovább boltba, én nem tudtam hogy oda mennek, ekkor bejöttem a házba és pàr percel késöbb édes apámat felhivta édesanyám hogy kivettem a szatyrot amiben a pénztárcája volt, ezt követően apám oda hivott magához és megkérdezte tőlem hogy fiam kivetted anyád zsákját a kocsibol ? Mondom neki már mint a szatyrot ?? Erre gyilkos szemekkel rám nézett , és annyit szolt: IGEN ??? És lekevert nekem egy akkora pofont hogy beszakadt a dobhártyám, és a földön meg is rugdosott, bátyám jött oda ès álitotta le, (else merem kébzelni mi lett volna ha ezt nem teszi meg) ekkor 10 éves lehettem. (Most 18 vagyok) és ezt a történetet azért értam csupán le hogy lássa hogy ilyen kis dologért is képes megölni, egyik pillanatban normálisan beszél vele az ember aztán pedig átkapcsol az agya és neki esik az embernek, már többször is szo volt arrol hogy szét megy a csalàd de ő mindig meg győzött mineket arrol hogy változtat magán, de ez valahogy nem sikerül neki, mindent meg tesz értünk, segit nekünk ahol tud kedves ember lenne, de valahogy nem bir magával ès ezt a tette után meg is bánja bàrmi is legyen a tette, mikor beszakitotta a dobhártyámat akkor is nem győzött bocsánatot kérni, pár orával vagy nappal késbb belàtja a tettét és sajnálja , de nem értem hogy hogy tud egyik pillanatrol a másikra egy 180 fok os fordulatot venni és nekimenni a másiknak, nem lehet vele normálisan vitatkozni mert ha valaki elkezd vele vitatkozni akkor ő hogy csunya szoval éljek kibolondul és elkezd ordibálni a másikkal , pl: nekem te ne ugass mert agyon verlek, meg sorolhatnám a szebbnél szebb mondatokat, kis hibákért is neki megy az bernek, elnézést a helyes írásom miatt, előre is köszönöm a választ.

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a impulzivitás témában

        Tisztelt Kérdező, Amit leír, az az indulati kontroll zavara, illetve hiánya. Ennek a szélsőséges impulzivitásnak a hátterében többféle dolog, - alkohol, drog, személyiségzavar, akár agyi sérülés is - állhat. Valóban az a helyzet, hogy ezen csak ő maga tud változtatni, akár úgy, hogy felkeresi egy kollégámat, és a segítségét kéri. Személyes találkozás során azt is meg tudja állapítani a kolléga, hogy mi áll a viselkedése hátterében, Gyógyszeres, vagy pszichoterápiás kezelésre is lehetőség nyílhatna. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2019. július 10., 22:19; Megválaszolva: 2019. július 11., 21:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: