• Babavállalás pszhichiáter által kiírt gyógyszerek mellett

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok! 32-33 éves kétgyerekes anyuka vagyok. 2018. március 04-én gyógyszer-terápiát kellett elkezdenem. Napi 1x10mg Cipralex és napi 3x05mg Frontin. Mára már ott tartok a gyógyszer csökkentéssel hogy 1x5mg Cipralex vagy 1x 10mg Cipralex és 1x0.25mg Frontin. Ha ezeknél a mennyiségnél lentebb megyek, akkor testi tünetek jönnek elő. Szemstikkelés, bal kéz zsibbadás, gombóc a torokban, szorító érzés a mellkasban. De ha tartom a Cipralex napi 1x5mg vagy napi 1x10mg akkor ilyenek nincsenek. Kisbabát szeretnénk az új párommal. Van-e rá mód vagy lehetőség hogy Cipralex mellett kisbabánk legyen? Ha van akkor milyen kockázatokra kell számolni? Talán betegség a babának vagy születési rendellenesség vagy autizmus vagy Down-kór? Köszönöm mihamarabbi válaszát.

        Dr. Tekse István válasza a cipralex témában

        Kedves Kérdező! A Cipralexet csak akkor kellene használni ha mindenképp szükség van rá és nem lehet helyettesíteni. Leírás szerint: "A Cipralex alkalmazása terhesség alatt általában nem, csak egyértelműen indokolt esetben, az előny/kockázat gondos mérlegelése után javasolt." Többféle betegség kockázatának előfordulását növelheti, mindenképp fontos lenne - ha lehet - helyettesíteni más gyógyszerrel. Üdvözlettel: Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu


        Dr. Tekse István
        Szülész-nőgyógyász
        TervezettBaba szakértő
        Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Tekse István

        Kérdés: 2019. június 26., 15:23; Megválaszolva: 2019. július 11., 20:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: