Atarax 25 mg

Tisztelt Doktornő, Szorongas/enyhe pánik és enyhe hasmenésés tünetekre Atarax 25mg-ot írtak fel (IBS jellegű tünet) . Fél szem reggel és fél szem este, időszakonként ha a problémám előjön. Ez főleg extrém stressz esetén jön elő (külföldi munkavégzés, utazás) Ezt próbálom autogén trainingel és nyugtató teákkal orvosolni, szükség esetén pedig egy-egy fél szem tablettával rásegítek, ha már a gyomromra is megy az idegeskedés. Általában nem szedem be az adagot ilyenkor, mert nekem a fél szem tabletta is elég erős és megüt, nehézzé teszi a szellemi munka végzését ilyenkor. Nem találtam róla semmit jót/rosszat, hogy mennyire erős ,mivel mindenhol csak a Frontint és Xanaxot részletezik. Tudna segíteni, hogy hová lehetne ezt besorolni a klasszikus nyugtatók közé egy 10-es skálán mondjuk? Mennyire erős és hogy antihisztaminként káros-e a hosszútávú fogyasztása? Köszönettel: Férfi - 31

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza Pszichoszomatikus tünetek - Atarax témában

Tisztelt Kérdező,

Az Atarax a difenilmetán gyógyszercsorotba tartozik, alapvetően antihisztamin hatású készítmény, melyet a nyugtató hatása miatt használnak ideges jellegű testi panaszok kezelésére is.

Hatása enyhébb, mint a benzodiazepin típusú nyugtatóké / Xanax, Frontin, Rivotril, stb/. Nem kell tartani a fenti gyógyszerek hozzászokást okozó mellékhatásától. Hosszútávú szedése ezért sokkal kevésbé problémás.

Ön kis adagot szed, és - úgy tűnik, - ez is hatásos, úgyhogy ennek további szedése javasolható.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2019. június 19., 20:46; Megválaszolva: 2019. június 20., 09:36
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Reggeli rosszullét
Tisztelt Doktornő! Olyan problémám van, hogy már hosszú ideje reggel nagyon nehezen kelek, remegek, émelygek, hasmenésem van, iszonyatosan izzad a...
15 éves gyermek idegrohamjai
Rexetin emelés
Frontin elhagyása
Rexetin álmosság