• Atarax 25 mg

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő, Szorongas/enyhe pánik és enyhe hasmenésés tünetekre Atarax 25mg-ot írtak fel (IBS jellegű tünet). Fél szem reggel és fél szem este, időszakonként ha a problémám előjön. Ez főleg extrém stressz esetén jön elő (külföldi munkavégzés, utazás) Ezt próbálom autogén trainingel és nyugtató teákkal orvosolni, szükség esetén pedig egy-egy fél szem tablettával rásegítek, ha már a gyomromra is megy az idegeskedés. Általában nem szedem be az adagot ilyenkor, mert nekem a fél szem tabletta is elég erős és megüt, nehézzé teszi a szellemi munka végzését ilyenkor. Nem találtam róla semmit jót/rosszat, hogy mennyire erős ,mivel mindenhol csak a Frontint és Xanaxot részletezik. Tudna segíteni, hogy hová lehetne ezt besorolni a klasszikus nyugtatók közé egy 10-es skálán mondjuk? Mennyire erős és hogy antihisztaminként káros-e a hosszútávú fogyasztása? Köszönettel: Férfi - 31

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a Pszichoszomatikus tünetek - Atarax témában

        Tisztelt Kérdező, Az Atarax a difenilmetán gyógyszercsorotba tartozik, alapvetően antihisztamin hatású készítmény, melyet a nyugtató hatása miatt használnak ideges jellegű testi panaszok kezelésére is. Hatása enyhébb, mint a benzodiazepin típusú nyugtatóké / Xanax, Frontin, Rivotril, stb/. Nem kell tartani a fenti gyógyszerek hozzászokást okozó mellékhatásától. Hosszútávú szedése ezért sokkal kevésbé problémás. Ön kis adagot szed, és - úgy tűnik, - ez is hatásos, úgyhogy ennek további szedése javasolható. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2019. június 19., 20:46; Megválaszolva: 2019. június 20., 09:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: