• Neurológia vagy Pszichiátria?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Nagyon meg vagyok ijedve jelen pillanatban... Az elmúlt 3 hónapban folyamatosan efféle dolgok történnek velem: Amikor becsukom a szemem, geometriai formákat látok, melyek nagyon világosak és színesek, körbe körbe forognak, gyönyörű minták... Olyan, mintha egy Windows képernyőkímélőt látnék, csak sokkal szebb. Nem tudok értelmezni semmi jelentőséget benne, de nagyon jól néz ki... Az elmúlt pár napban ez elkezdett megváltozni, sokkal életszerűbb és filmesebb lett minden. Nagyon bizarr, de az elején elkezdtem régi emlékképeket látni, majd azokat feldolgoztam és elkezdtem menet közben irányítani, mintha egy számítógépes játék lenne vagy egy interaktív film, amiben első személy nézetből látok mindent és én írhatom a történetet. Néha magamhoz térek és nem tudom eldönteni, hogy az adott dolog tényleg megtörtént-e vagy csak én raktam össze éber-álomban... Szedek gyógyszert depresszió ellen, életemben próbáltam már a füvet többször és az LSD-t is kétszer, de az elmúlt 10 hónapban még csak alkoholt sem ittam.

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a vizuális élmények témában

        Tisztelt Kérdező, A háziorvostól kérnék először kivizsgálást: szemészet, neurológia. Ezek negatív eredménye esetén felmerül a pszichés eredet, de én elsőként nem erre gondolnék... Ha mégis a pszichés eredet igazolódik, akkor érdemes egy kollégámat felkeresni, vele konzultálni. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2019. április 03., 09:01; Megválaszolva: 2019. április 06., 17:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: