• Nárcisztikus vagyok? Mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        31 éves férfi vagyok 4 éves kapcsolatomnak lett nagyon csunya vége a hetekben! Szinte majd nem minden kapcsolatom ugyan így alakult, annyi különbbséggel hogy az utóbbinak egy 7éves kisfia van aki miatt elég sok volt közöttünk a kofliktus!A munkámban sikeres vagyok elismernek ami jó érzéssel tölt el és lelkiismeretesen is végzem azt bár sokszor nagyon nagy a nyomás és a stressz! Nehezen viselem a kritikákat és az elutasítást vagy ha nem adnak igazat valamint mindenben a negatív dolgot látom keresem,nem tudok semminek szívből örülni vagy csak addig érdekel még meg nem kapom,veszem vagy csak ritkán,egyik nap azt érzem boldog vagyok majd kirepülök aztán másnap vagy később jön az az érzés,hogy nekem ez biztos jó lesz? Biztos ezt akarom? és mint ha egy ördög piszkálna felülről és nem hagyná hogy egy jó célban maradjak! Sokszor döntésképtelen vagyok párkapcsolat,magánélet, bizalom terén nem vagyok biztos magamban és nem tudom ki vagyok valójában! Olyan rossz dolgokat követtem el a kapcsolatomban amire a párom nem szolgált rá de amikor megtettem éreztem nem helyes és ez nekem nem is kell nem is jó!Egészséges módon szeretem magam de nem imádom a tükörben nem nézegetem magam naphosszat de nyilván ha szingli vagyok akkor szeretek leginkább jól kinézni de a kapcsolatban annyira amennyit a párom elvár! Elolvastam mindent a nárcisztikus személyiség zavarról az oldalukon valamint más oldalakon is és igen sok esetben magamra találtam benne ami teljesen elvette az életkedvem! A ex párom ugyan úgy végigolvashatta ezeket és iszonyatos érzés az ,hogy feltehetőleg egy ilyen szörnynek tart 4év után!Mai napig nem voltam tisztában ezzel,hogy én ki mi vagyok sok esetben miért reagálok “úgy” bizonyos helyzetekben konfliktusokban ahogyan!A expárom kapcsulatunk elott járt pszihologusnál akinek elmesélte milyen vagyok és azt a választ kapta,hogy nagy valószinűséggel narcisztikus személyiségzavarban szenvedek,tehát ő tudta miért nem mondta el miért volt még 4 évig mellettem miért nem segített?

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a önismereti kérdések témában

        Tisztelt Kérdező, Azt tanácsolnám, - ha szeretne változtatni dolgokon, - keressen pszichoterápiás segítséget. Az, hogy valaki narcisztikus személyiségű, - nem tudom, hogy Önre ez igez-e, - az nem jelenti azt, hogy ne lehetne együtt élni vele. De tény, hogy ezek az emberek bizonyos helyzetekre jellegzetes, visszatérő módon reagálnak, ami sokszor nehéz a környezetükben élőknek. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. március 17., 11:13; Megválaszolva: 2019. március 19., 09:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: