Szorongásos deprsszió

Tisztelt Doktornő! Fél éve kezdődött nálam a szorongás.Eleinte próbáltam gyógyszer nélkül leküzdeni, de sajnos csak rosszabb lett. A pszichiáter reggel egy szem 50 mg stimulotont és este rivotrilt írt a szorongásomra, és alvászavaromra. Ezt szedtem 6 hétig, de nem jelentkezett javulás. Az alvásproblémámra Gerodormot kaptam, de még ezzel sem tudtam aludni. Most gyógyszerváltás történt. Estére írtak Yarocent (30mg) , valamint a Rivotrilt lecserélték Frontinra. Érdekelne a véleménye a Yarocen-nel kapcsolatban, mivel ha jól tudom ez már nem az ssri gyógyszerek közé tartozik. Ön szerint is szükséges volt ilyen komoly gyógyszerváltásra? Kicsit félek ettől a gyógyszertől. Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Pálvölgyi Rita válasza gyógyszerváltás témában

Tisztelt Kérdező,

A Yarocen nem erősebb, hanem más támadáspontú, más hatásmechanizmusú készítmény. Kifejezetten jó hatású abból a szempontból, hogy az antidepresszív és szorongásoldó hatás mellett hatékonyan támogatja az alvást.

Ha hat a Yarocen, akkor viszont a Frontint érdemes elhagyni, mert kialakul előbb-utóbb a hozzászokás.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2019. március 07., 17:36 ;Megválaszolva: 2019. március 08., 12:24
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Faxiprol 75
Mirtazapin Sandoz csökkentés
Remotivextra után szedhetem az ssri...
Kedves dr. Nő! Szorongásos, pánikos, középsúlyos depressziót állapított meg a szakorvos nálam. Floxet 20 mg ssri antidepresszánst írt fel....
gyógyszer váltás
Tisztelt Doktornő! Mirzaten 15 mg-ról váltok gyógyszert dulodet 15mg-ra. Az orvosom /akit nagyon szeretek, / szabadságon van és nem szeretném...
Váltás
T. Doktor Úr/Nő! 4 éve Seropramot szedek. Pszichiáterem javaslatára - mivel ismét előjöttek pánikrohamok, szorongások, - frontint írt fel, napi 3...