• Szorongásos deprsszió

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Fél éve kezdődött nálam a szorongás.Eleinte próbáltam gyógyszer nélkül leküzdeni, de sajnos csak rosszabb lett. A pszichiáter reggel egy szem 50 mg stimulotont és este rivotrilt írt a szorongásomra, és alvászavaromra. Ezt szedtem 6 hétig, de nem jelentkezett javulás. Az alvásproblémámra Gerodormot kaptam, de még ezzel sem tudtam aludni. Most gyógyszerváltás történt. Estére írtak Yarocent (30mg), valamint a Rivotrilt lecserélték Frontinra. Érdekelne a véleménye a Yarocen-nel kapcsolatban, mivel ha jól tudom ez már nem az ssri gyógyszerek közé tartozik. Ön szerint is szükséges volt ilyen komoly gyógyszerváltásra? Kicsit félek ettől a gyógyszertől. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a gyógyszerváltás témában

        Tisztelt Kérdező, A Yarocen nem erősebb, hanem más támadáspontú, más hatásmechanizmusú készítmény. Kifejezetten jó hatású abból a szempontból, hogy az antidepresszív és szorongásoldó hatás mellett hatékonyan támogatja az alvást. Ha hat a Yarocen, akkor viszont a Frontint érdemes elhagyni, mert kialakul előbb-utóbb a hozzászokás. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2019. március 07., 17:36; Megválaszolva: 2019. március 08., 12:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: