• gyógyszerfüggőség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Évek óta vagyok pszichiátriai beteg, számtalan diagnózissal, a legrosszabb amit kiemelnék az a skizofrénia. Megszámlálhatatlan gyógyszert szedtem az utóbbi időben, jelenleg apodepti xanax, 1-es 2-es SR, Kventiax 200 Mg és Gerodorm terápiában részesülök. Aludni, megnyugodni mégsem tudok, ezért mondhatom marékszámra szedem ezeket a nyugtatókat főleg este hogy aludni tudjak. Hogy hány darabot azt nem szeretném elárulni mert Kedves Doktornő biztos megbotránkozna rajta. A lényeg az, hogy már saját magam is elismerem hogy igen erős gyógyszerfüggő lettem. Ez ellen szeretnék tenni, ebben szeretném a doktornő tanácsát kikérni, hogy kezdjem, hogy ezeket a gyógyszereket csak az előírt adagban vegyem be? Attól félek egyszer a szervezet felmondja a szolgálatot. Kérem segítsen doktornő.

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a Gyógyszerfüggőség témában

        Tisztelt Kérdező, Két utat tartanék járhatónak. Az egyik a kórházi kezelés, ahol védett körülmények között csökkentik, illetve állítják át a gyógyszereket. Ha erre nincs mód, akkor a függőséget okozó gyógyszerek nagyon lassú, - akár több hónapra elnyújtott - csökkentését javaslom. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2018. december 04., 14:14; Megválaszolva: 2018. december 04., 19:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: