• Lassúság, folyamatos idegeskedés és stressz, a múlt elengedése

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Előző levelem után most pontosítok, előzőben túl sok problémát ömlesztettem egybe. A legnagyobb problémám igazából a lassúság, és szerintem pszichés alapon van. Elég gyakran van az is, hogy ha mondjuk egyedül csinálok vmit, felidéződnek bennem a rossz emlések, a legrosszabb, legmegalázóbb beszólások, és ez pluszban belassítja, amit csinálok. Ez ellen próbáltam már tenni, de vhogy mindig visszaestem, pedig a pszichológusom mondta mikor nála voltam, hogy hagyjam ott az összes gondolatomat nála. Összefoglalva azon kellene tehát változtatnom, hogy ne legyen folyton idegbeteg, emiatt szerencsétlen, mert ez kihat a környezetemre is, gyakran kapom tőlük beszólásokat, ha olyan ember van körülöttem, és eléggé önbecsülésromboló az egész. Még egy nagyon fontos problémám van a továbblépés. Apukám halála után többször is megpróbáltam továbblépni, viszont anyukám nehezen dolgozta fel ezt az egészet és elég gyakran, mondhatni kicsit összeomlik, ha vmi nagy konfliktusba kerül (veszekedés, rossz élmény), és gyakran visszahúz. Nagyon szeretném már lezárni a múltamat és újabb fejezetet nyitni, de vmi folyamatosan visszaránt abba a közegbe lelkileg, amit szeretnék elfelejteni.

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a lassúság témában

        Tisztelt Kérdező, A pszichológus segítségére lehet abban, hogy a múlt emlékeit feldolgozza, maga mögött hagyja. Valóban, az önmagunkról alkotott képünk visszahat arra, hogy a környezett hogyan viszonyul hozzánk. Ezért nagyon fontos, hogy az énképét változtassa, megtanuljon a pozitív dolgokra építeni, és a múltbeli negatív emlékeket maga mögött hagyja. Édesanyjának szintén meg kell küzdeni a kialakult helyzettel, feldolgozni a veszteségét. Ebben segítségére lehetnek egymásnak. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 21., 08:17; Megválaszolva: 2018. október 23., 13:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: