• Ssri ,cipralex mennyi ideig hatásos ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Pálvölgyi Rita ! 8 éve diagnosztizáltak nálam pánikbetegséget,agorafóbiát és enyhe-közepes depressziót . 2009 óta szedem a cipralexet. Nagyon sokat segített ez a gyógyszer ,tünetmentes lettem tőle. Viszont utóbbi 8-9 hónapban visszaesőben vagyok, pedig semmi negatív dolog, ,trauma nem ért .Úgy érzem ,hogy a gyógyszer már nem hat , olyan mintha semmit sem szednék. Pedig már 20 mg -ra is növeltük az adagot napi 1szer ,reggel. 6 hónapja 20mg/ nap szedem. Az orvosom kitart a cipralex mellet ,nem akar váltást. Több itthoni és külföldi oldalon is olvastam ,hogy az antidepresszáns 6-8 év után már nem fejti ki az elvárt hatást. Önnek mi véleménye erről ? Vannak szakemberek akik más milyen ssri váltást javasolnak ,míg más szakemberek teljesen más hatás mechanizmusú tca,snri,stb gyógyszer váltását tartják célszerűnek. Önnek mi a véleménye erről ? Ha az ön betege lennék ,hogyan döntene a további gyógyszerváltásban ? Köszönöm válaszát előre is ! Üdv .., Tamás

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a szorongás gyógyszeres kezelése témában

        Tisztelt Kérdező, Valóban tapasztaljuk, hogy néhány év után csökkenhet az antidepresszánsok hatása. Ezt az adagot már nem lehet tovább emelni, úgyhogy váltani kéne. Hogy ki mire reagál jól, az eltér egyénileg, így nem megjósolható. Én elsőként egy másik SSRI-re váltanék, ha ennek nem volt komolyabb mellékhatása. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2017. július 25., 10:35; Megválaszolva: 2017. július 25., 12:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: