Depresszió főként testi tünetekkel?

Tisztelt Doktornő! Az alábbi főként testi tünetektől szenvedek lassan két éve, rengeteg fizikai vizsgálat (közte agyi MR is) nem adott érdemi választ. Mindössze enyhe deréktáji gerincproblémát találtak. Tünetek: - Derékban, alsó hasfalban, lágyékban, felső hátban görcsös, feszülő, szúró-vágó, nyilaló érzések - Kiégettség érzés, letargia, enerváltság, örömérzet hiánya, enyhe szédülés és látászavarok, émelygés. - Korábban kedvelt szabadidős tevékenységek nem kötnek le. - Mozgás magabiztosságának csökkenése, rugalmatlan, gépies mozgás - Semmilyen pozícióban nem lelem kényelmem, egy állandó testi diszkomfort érzés jelentkezik, nem tudok ellazulva pihenni, ugyanakkor alvásprobléma nem jelentkezik. Lehetséges, hogy az ún. testi tünetekben maszkírozott, larvált depresszióban szenvedek? Ha igen, akkor a Coaxil vagy az Aurorix nevű antidepresszánsok valamelyike alkalmas lehet a problémámra? Negatív szexuális mellékhatású antidepresszánsokat ugyanis, ha egy mód van rá, szeretném elkerülni. Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Pálvölgyi Rita válasza pszichoszomatikus tünetképzés témában

Tisztelt Kérdező,

A leírt tünetek alapján valószínűsíthető az Ön által megfogalmazott diagnózis.

Mindkét antidepresszáns alkalmas lehet a tünetek kezelésére. A Coaxil esetében a pszichoszomatikus tünetképzés egyik fő indikációs területe a gyógyszernek, úgyhogy azt javaslom először megpróbálni.

Persze mindezt egy kollégám bevonásával.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2017. április 23., 18:57 ;Megválaszolva: 2017. április 25., 13:53
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Legfőképpen Kisagy/tarkó/gyomor...
Kedves Doktornő, Panaszaimat részletesen már feltettem önöknél, ahol Szappanos Doktornő válaszolt. https://www.webbeteg.hu/orvos...
Érdeklődés
Kedves Doktornő! Azt szeretném kérdezni hogy jobb oldali hasi fájdalmam van hetek óta. Több helyen jártam az eredmények negatívak. Lehet a fájdalom...
Éjszakai bizsergés, remegés...
Június végén sikerült kiprovokálnom egy kiadós derékfájdalmat magamnak. A családorvosomnak azt is elpanaszoltam, hogy tartósabb üléskor zsibbad a...
Pszichésen fáj-e a szemem?
Tisztelt Doktornő! Február óta vagyok rosszul. Előtte egy elég stresszes félévem és vizsgaidőszakom volt (egyéb nehezeítéssel pl. TDK munka...
Faxiprol 75