Mi okozza megváltozott lelki problémáimat

Tisztelt Doktornő! 34 éves lány vagyok. 30 éve epilepsziás és 2 éve pszichiátriai beteg. 2 év alatt számos pszichiátriai betegséget diagnosztizáltak.Jelenleg ismétlődő hangulatzavar, nem meghatározott személyiségzavar és nem-organikus pszichózis van diagnosztizálva Azért írok mert egy kicsit megvagyok zavarodva. Mániát ill.hipomániát állapítottak meg vagyis gyanús voltam. Ez volt kb. 2 hétig majd majdnem normális volt a hangulatom kb. 5 napig. Aztán a gyógyszerszedés és egyéb lelkileg megviselt dolgok miatt kórházban voltam kb. 3 napig viszonylag normális voltam. 2 napja jöttem ki és azóta is eléggé ingerlékeny, feszült, ideges vagyok és gyakran bántok meg embereket, hibáztatok akiket amúgy szeretek szóban amit később megbánok de úgy érzem nem tudom helyre hozni. Nem tudom megmagyarázni másoknak, hogy nem szándékosan teszem.Félelmeim lettek az elhagyástól, nem szeretnek, utálnak, gyűlölnek. Majdnem minden dologban kétes érzelmeim, gondolataim vannak amelyek meghatározzák a hangulatomat akár egy napon belül is. Az ingerlékenység, idegesség és feszültség szinte állandóan fennállnak. Mitől alakulhattak ki? Mitől lehet/nek? Köszönöm a válaszait!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza felhangoltság, feszültség témában

Tisztelt Kérdező,

Egy pszichés betegség diagnózisa ritkán állítható fel azonnal, néha hetek, hónapok alatt tisztázódik, hogy minek is tekinthetjük a folyamatot. Azt tanácsolnám, hogy egyelőre kövesse a kezelőorvosa tanácsát. a környezetének pedig érdemes jelezni, hogy nem szándékosan bántja őket, legyenek türelemmel.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2016. október 13., 20:56; Megválaszolva: 2016. október 14., 15:04
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Meddig szedhetem a Xanaxot?
Tisztelt Dr. Nő! 1 éve napi rendszerességgel fogyasztok marihuannát. Kis mennyiségben 3x2 slukkot. De sajnos napi rendszerben szívom. Így ha nem...
édesanyám
Édesanyámról lenne szó az elmúlt pár hónapban nagyon megváltozott, eddig otthon ülős volt könyvet olvasott sorozatokat nézett, nem érdekelték a...
Rexetin álmosság
Gyogyszer mellekhatas
Ez is csak egy kényszergondolat?