elvonási tünet

Tisztelt doktornő! Azért írok önnek, mert segítséget, információt szeretnék kérni öntől. Anyukám 71 éves, autoimmun beteg, sokféle gyógyszert szed, köztük a frontint és a tiapridált is. Nemrég volt endokrinológusnál, aki megállapította, hogy magas a prolaktin szintje. Azt javasolta az orvos, hogy menjen pszichiáterhez, aki majd elveszi tőle ezt a két gyógyszert. Sajnos pár éve egy orvos azonnal elvette tőle a frontint, és olyan elvonási tünetei voltak, hogy az nem állapot. Majd később visszaadták neki a frontint és javult a helyzet. Anyukám most retteg, hogy megint elveszik tőle a gyógyszert a prolaktin miatt. Ön mit tudna javasolni ebben a helyzetben? Van más megoldás is a prolaktin szint csökkentésére, minthogy elvegyék ezt a két gyógyszert? Várom mielőbbi válaszát, üdvözlettel

Dr. Pálvölgyi Rita válasza gyógyszermellékhatás témában

Tisztelt Kérdező,

Az emelkedett prolaktin szintért valószínűleg a Tiapridál felelős. Ezt kéne lassan csökkenteni, vagy más gyógyszerrel helyettesíteni.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2016. május 06., 10:16 ;Megválaszolva: 2016. május 09., 21:05
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Átmeneti pszichózis után szorongás?
Tisztelt Doktornő! Azért fordulok Önhöz, mert szeretném a segítségét, tanácsát kérni. 2019 januárjában kerültem pszichiátriára mivel...
Rexetin álmosság
Olwexya mellékhatása
Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem hogy most kezdtem el szedni Olwexya 75mg kapszulát szorongásos depressziós panaszaim kezelésére! De elég...
citapram 20 mg
Tisztelt Doktornő! 11 napja szedek citapram 20 mg os tablettát egy felet reggel kiegészitve rivotrillal három db negyed reggel délbe este, mióta...
Mellékhatások
Tisztelt Doktornő! 38 éves nőbeteg vagyok, diagnosztizált bipoláris kórképpel. Január 5-e óta gyógyszerváltás történt kezelésemben, jelenleg...