Ez valami betegség lehet?

Kedves doktornő a segítségét szeretném kérni, már nem egyszer írtam kérdést, de most a lehető legjobban szeretném magam kifejezni, hátha más alapokra helyezek mindent, szóval arról lenne szó, hogy beszélgetést nem igazán tudok követni, de van olyan is ha pl. nem megfelelő hangsúlyba szólnak valami téma közbe akkor lesokkolok, nem tudok gondolkodni, van hogy félreértek dolgokat, nem úgy teszem ahogyan kell, van hogy többször elmondanak egy dolgot akkor sem értem meg, vagy nehezen fogom fel, olyan mintha gátolt lennék gondolkodásba vagy én nem tudom, de félek hogy munkát nem fogok tudni elvégezni, szegénynek érzem magam, visszahúzodott, gátolt vagyok, a társas működésem se épp a legerősebb. Iskolás vagyok még és itt vagyok érettségi előtt, de valahogy nem tud érdekel. Rosszak a jegyeim, egyre jobban foglalkoztat, hogy mi a bajom lehet, rosszul érzem magam az iskolába, elfolytok mindent magamba, nem tudom magamból kiadni csak este, mikor senki se lát kezdek sírni, mostanra alvás problémáim is adottak, az éjszaka folyamán felébredek háromszor, négyszer is akár. Bár nem hiszem hogy az baj lenne de mindig álmodok is, ez viszont változó van mikor jó, de van mikor rosszabb. Onnantól kezdve, hogy "Iskolás vagyok még.." úgy gondolom hogy a leírtak azok következmények, depressziót idéz elő, ami időnként túl nő minden célon. Nem tudom kire számítsak és elképzelhető még egy jó darabig nem fogok válasz kapni a panaszaimra, merthogy itthon nem igazán hiszik el amit mondok, iskolapszichológussal próbáltam emailben és személyesen a kapcsolatot felvenni, de sikertelen. Mire gyanakszik? Mihez kezdjek?

Dr. Pálvölgyi Rita válasza Diagnózis szükségessége témában

Tisztelt Kérdező,

Azt tanácsolnám, hogy mindenképp személyesen keressen segítséget. a leírtak alapján ismeretlenül továbbra sem lehet állást foglalni. Lehet, hogy gondolatait nagyon erősen leköti valamilyen félig tudatos, vagy akár tudattalan tartalom. Lehetnek a leírtak autisztikus jegyek, szociális fóbia, depresszió, szorongásos kórkép stb. Szervi betegségre nem gondolnék.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2016. március 02., 16:52 ;Megválaszolva: 2016. március 03., 10:05
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Faxiprol 75
Mennyi idő után múlnak el az SSRI...
Baba pszichológia
Gyomorbántalmak, szorongás
Testre kiható pszichés panaszok