xanax leszokás

Tiszteletem! Elősször is leírom még egyszer, milyen gyógyszereket szedek: xanax, coaxil 12, 5mg 1/2szem, vérnyomás: karbis 16mg, tenaxum 1mg Valamikor 15 éve kiderült, hogy pánikbeteg vagyok. és magas a vérnyomásom Azóta szedek gyógyzsert, most például coaxilt 12, 5mg 1/2 szemet, mellé xanaxot mindidáig 0, 5mg-ot! De amikor jön a tél, hideg, kezdek rosszabbul lenni, és most is egyre több xanaxot szedek, 2-3x0.5 mg, és erősödnek a tünetek változóan: szédülés, labiris idegállapot, fáradtság, alvási zavar, szexuális zavarok! Hétvégén, ha próbálok többet pihenni, még rosszabbul vagyok. Érzem, hogy a xanax semmiféleképpen nem jó, le kellene állni róla, ehhez kérnék tanácsot, hogyan csökkentsem! A coaxil okoz függőséget? Azt hogy lehetne szintén abbahagyni, vagy legalább csökkenteni? Olvastam, a testmogás jó a szorongás ellen, 3-éve futok, hetenként 2-4 alkalommal, 5km-es távot! Szeretném önerőből leküzdeni, ha még egyáltalán van pánikbetegségem, és nem pedig a xanax szedéstől vagyok rosszabbul ilyenkor télen, nyáron sokkal jobb! A szexuális problémák növekedése (erekciós zavar) is egyre jobban aggaszt. tudom tapasztalatból, ezektől a szerektől van, vagy legalábbis remélem! Tehát, hogyan csökkenthető a gyógyszeradag? Köszönöm szépen, ha segítene!

Dr. Pálvölgyi Rita válasza Leszokás Xanaxról témában

Tisztelt Kérdező,

Lehet, hogy a téli depresszió tünetei nehezítik ilyenkor az életét / bővebben: A Xanaxot lassan érdemes elhagyni, mondjuk féllel csökkentve két hétig, és utána újabb csökkentés, ha nincsenek panaszok. Jelezném, Hogy fél Coaxil szedésétől nem várható semmilyen terápiás hatás. Ennek a napi terápiás adagja 3x1 tabl. Ez utóbbi nem okoz hozzászokást.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2016. február 28., 07:49 ;Megválaszolva: 2016. február 28., 10:37
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Faxiprol 75
Mennyi idő után múlnak el az SSRI...
Baba pszichológia
Gyomorbántalmak, szorongás
Testre kiható pszichés panaszok