Mi lehet a probléma?

Kedves doktornő/úr A következő leírást még annak idején egy pszichológusnak küldtem el, de mindhiába, válasz nem érkezett, szeretnék végre választ kapni mindenre. "Soha életembe nem voltam még pszichológusnál, bár az is lehet, hogy ez a probléma nem is ebbe szakmába tartozik, lehet hogy egy kicsit feljebb kéne hogy menjek.. a mondanivalómból érteni fogja hogy miért. Szóval nekem olyan problémám van (egyébként 18/F) hogy most vagyok végzős és a középiskolás éveim alatt (4 év) nagyon nehezen tudtam beilleszkedni 1-2 emberrel vagyok az osztályba úgy beszélgetős viszonyba, van egyfajta félelmem mások felé nyitni. Azt vettem észre hogy nehezen koncentrálok, hirtelen elfelejtek dolgokat aztán egyszercsak eszembe jut vagy lehet hogy mégse és még mindig azt mondom, hogy ez még enyhe tünet a problémámnak. Gondolom nem ismeri, de hallott már olyanról hogy lassú reakcióidő, mikor elhangzik valami és arra csak később reagálok rendesen, nehezen gondolkodok, többször gondolok át mindent, van úgy hogy gyakran a poént sem veszem poénnak egy idő után. Olvasgattam az interneten hogy minek lehet ez a tünete és rátaláltam az autizmusra. Lehetséges, hogy az vagyok? Kérem segítsen, mert halálos gondolataim is vannak ezek iránt én már ebbe nagyon belefáradtam. Minden téren nehéz az életem. Kiskoromba nem emlékszem igazából hogy lettek volna társas problémáim, mára úgy érzem egyedül fogok maradni, mindig hátrányal indulok. Amit a múltamról tudni kell komoly játékfüggő voltam/ vagyok de már nem olyan szinten." Mit tapasztal mi lehet a problémám? Autizmus, vagy agyi elváltozások? kihez kéne forduljak? 18/F

Dr. Pálvölgyi Rita válasza beilleszkedési zavar témában

Tisztelt Kérdező,

Ismeretlenül nem szoktunk diagnózist felállítani, úgyhogy a benyomásaimat mondom. Az autizmus, - ha van - már kisgyermekkorban is megjelenik, az nem ebben a korban szokott először panaszokat okozni. Ugyanakkor létezik olyan, hogy valaki autisztikus vonásokat mutat. Vagy csak egyszerűen zárkózott, introvertált. a szorongások, gondolatok lefoglalják az ember mentális kapacitását, így kevésbé fogékony a külvilág történései iránt. a depressziónak is lehetnek a leírthoz hasonló tünetei. Úgyhogy mindenképp azt javasolnám, hogy személyesen keressen fel egy pszichológust, pszichoterapeutát, hogy a diagnózis megállapításán túl érdemi segítséget is kaphasson.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2016. február 26., 16:43 ;Megválaszolva: 2016. február 29., 09:58
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Faxiprol 75
Mennyi idő után múlnak el az SSRI...
Baba pszichológia
Gyomorbántalmak, szorongás
Testre kiható pszichés panaszok