Őrült vagyok?

Tisztelt Pálvölgyi Rita Doktornő. Egyszer már kérdeztem Öntől, de most olyan problémám van, hogy olyan roham tört rám, már életemben 3.-szor., hogy el kezdek sírni. és karmolom magam.. A körmeimet mélyesztem a kezeimbe.. És mikor megkönnyebbülök, abbahagyom, mintha mi sem történt volna. Most pl szerintem azért, mert nem akartam valamit, és még is kellett csinálnom.. Mi ez? Ennyire lusta vagyok, hogy inkább sírok? És magamat kínzom?, De máskor úgy jött elő, hogy veszekedés során.. Egyszer pedig féltékenység miatt... Most miért? Nem hiszem el. szerintem őrült vagyok. ez nem szimpla pánik volt..: (Válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel.

Dr. Pálvölgyi Rita válasza Indulati robbanás témában

Tisztelt Kérdező, Ez valóban nem pánikroham, de nem is őrültség. Egy felfokozott érzelmi-indulati állapot, melyben csökken, vagy megszűnik a tudatos kontroll, beszűkült idegállapot jön létre. Rendeződés után az egész történés álomszerűen jelenik meg, idegennek hat. Gyógyszeres és/vagy pszichoterápiás kezelés segíthet az indulati robbanások mérséklésében. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2016. január 19.

Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek

Paranoid viselkedés belátás nélkül
Antidepresszáns gyógyszerinterakció
Tisztelt Doktor Nő! Tavaly szeptemberében kezdtek kezelni pánikbetegséggel, szorongással. Szédüléssel járó panaszok, izzadás, erős szívdobogás, homályos...
Antidepresszáns váltás
Tisztelt Doktornő! 12 évig szedtem Cipralex 20 mg gyógyszert, (kevert szorongásos, depressziós tünetek miatt) amely tökéletesen bevált, teljesen jól éreztem...
Megőrülhettem?
Tisztelt Doktornő! Harmad éves orvostanhallgató vagyok. Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy tavaly novemberben a vizsgaidőszakom előtt erős pánikrohamokkal...
Furcsa testi tünetek lelki alap?
Kedves Doktornő! Az én problémám január közepén kezdődött, amikor is kiderült egy nőgyógyászati probléma (petefészek ciszták) mivel az orvos azt mondta,...
Rivotril egyéb készítményekkel
Üdvözlöm! Pánikbetegségemre napi 3x0,5mg Rivotrilt szedek, Leiden heterozigóta betegségem is igazolt. A kérdésem az lenne, hogy a fogászati kezelésem során...