Őrült vagyok?

Tisztelt Pálvölgyi Rita Doktornő. Egyszer már kérdeztem Öntől, de most olyan problémám van, hogy olyan roham tört rám, már életemben 3.-szor.., hogy el kezdek sírni.. és karmolom magam... A körmeimet mélyesztem a kezeimbe... És mikor megkönnyebbülök, abbahagyom mintha mi sem történt volna.. Most pl szerintem azért, mert nem akartam valamit, és még is kellett csinálnom... Mi ez? Ennyire lusta vagyok, hogy inkább sírok? És magamat kínzom? De máskor úgy jött elő, hogy veszekedés során... Egyszer pedig féltékenység miatt.... Most miért? Nem hiszem el.. szerintem őrült vagyok.. ez nem szimpla pánik volt..: ( Válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel az őrült lány...

Dr. Pálvölgyi Rita válasza Indulati robbanás témában

Tisztelt Kérdező,

Ez valóban nem pánikroham, de nem is őrültség. Egy felfokozott érzelmi-indulati állapot, melyben csökken, vagy megszűnik a tudatos kontroll, beszűkült idegállapot jön létre. Rendeződés után az egész történés álomszerűen jelenik meg, idegennek hat. Gyógyszeres és/vagy pszichoterápiás kezelés segíthet az indulati robbanások mérséklésében.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2016. január 18., 16:49 ;Megválaszolva: 2016. január 19., 18:17
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség vagy valami más?
Antipszihotikumról
Személyiségzavar
Mit tegyek, ha beleszerettem az...
szkizotipiás rendellenesség